изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:32 EEST
СЪС СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИ АЛБЕНА ОТОПЛЯВА ХОТЕЛИ    
НовиниВ своите хотели "Фламинго", "Калиакра" и "Арабела Бийч" курортът Албена разполага с едни от най-големите и модерни слънчеви колектори в Европа, информират от туристическото дружество. Соларните колектори на "Калиакра" и "Фламинго" са с 310 кв.м. площ всеки. Основната им функция е затоплянето на водата в откритите басейни, както и водата за нуждите на гостите на тези два хотела и техните ресторанти. До пьлното завършване на хотелски комплекс "Фламинго" през 2008 г. се предвижда разполагане на още 450 кв.м соларни съоръжения.

Вакуумно-тръбните соларни съоръжения, разположени на покрива на хотел "Арабела Бийч", сьщо позволяват затопляне на водата в открития басейн, както и отопление на хотела в месеците април, май, септември и октомври. Соларните колектори, в които "Албена" АД инвестира, са още един пример за екологичната и енергоспестяваща грижа на курорта в унисон сьс световните стьпки за опазване на околната среда и климата на нашата планета, обясняват от туристическото дружество.
 


Сходни връзки

СЪС СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИ АЛБЕНА ОТОПЛЯВА ХОТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди