изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:36 EEST
Данаилов и Биолчев се разбраха за Балчик, засега    
НовиниСпециална комисия ще бъде създадена, за да се реши спорът между Министерство на културата и Софийския университет за Ботаническата градина в Балчик. Това стана ясно след среща между министър Стефан Данаилов и ректора на университета проф. Боян Биолчев.

Скандалът между тях започна в края на август, когато Министерски съвет реши да предостави на Министерство на културата 183 декара от културния институт "Двореца", а Софийският университет получи само 11.

Комисията ще заработи възможно най-скоро и в нея ще бъдат включени ботаници, специалисти по парково строителство, експерти от Националния институт по паметници на културата. Целта им ще бъде да проучат как най-добре може да се използва територията на Ботаническата градина в Балчик.

След решението на комисията се очаква такова и на Данаилов и Биолчев за това как да бъдат за постоянно изгладени отношението между двете институции – министерството и университета. На въпрос кога комисията ще приключи работата си, Боян Биолчев се пошегува, че ако тя започне да работи някъде към 4, то към 5:15 трябва вече да има решение.

От своя страна министърът на културата Стефан Данаилов се присъедини към желанието на Биолчев двете каси, които са на входа на Ботаническата градина в Балчик, да бъдат премахнати. Така, за да бъде разгледана тя, ще се плаща само на едно място.

Министър Данаилов каза още: „Ние сме две бедни институции, затова ще търсим оптималното, което да успокои хората, че няма ощетени. Въпреки това основната ни цел е съхранението на този уникален парк, паметник на културата”.

В знак на единомислие между министър и ректор още на 12 септември от сградата на Ректората ще бъде свален плакатът с надпис: „Посегателството върху Алма Матер е позор за България”, обеща Боян Биолчев.

darik.net

 


Сходни връзки

Данаилов и Биолчев се разбраха за Балчик, засега | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди