изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:32 EEST
Готова е първата проектозаповед за зона по Натура 2000    
ЕкологияМинистерството на околната среда и водите /МОСВ/ е  подготвило проектозаповед за защитената зона "Суха река" по  екологичната програма Натура 2000, съобщи   министър Джевдет Чакъров.

В 30-дневен срок ще бъдат обсъждани 11-те изисквания за компенсация на земеделски стопани в зона „Суха река”, съобщи Николай Недялков, началник отдел Натура 2000 към Минисетрството на околната среда и водите. Ограниченията са свързани основно с режима на ползване и с размножителния период на птиците, като по всяка една от 11-те мерки, земеделците ще получават годишни компенсации, обясни Недялков. За поддържане на местообитание и на ливади с висока стойност, стопаните ще получават между 150 – 200 евро на хектар, каза Димитър Пейчев, заместник-министър на земеделието и продовволствието.

Няма антинатура нагласи в регионите и хората се интересуват от компенсациите, каза Джевдет Чакъров. По думите му вече 23 зони са финализирани и до нова година ще бъдат обявени.

lev.bg

 


Сходни връзки

Готова е първата проектозаповед за зона по Натура 2000 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди