изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:42 EEST
ДСБ ИЗЛЕЗЕ ОТ ДЯСНАТА КОАЛИЦИЯ    
Политика

Общинският лидер Петър Петков подаде оставка

 

Демократи за силна България в Добрич излизат от сформираната през август коалиция "Обединена десница за Добрич", стана ясно вчера. В прессъобщение на местната централа на партията се посочва, че на проведено миналата вечер общинско събрание на членове и симпатизанти от ДСБ е взето решение тъмно сините да се явят на местните избори със самостоятелна листа за общински съветници.



За включване в листата са били номинирани десет членове на партията, които след тайно гласуване са подредени. Най-много точки е събрала и е станала водач на листата учителката по български език и литература в ОУ "Христо Ботев" и член на общинското ръководство на ДСБ  Антония Кирова. Решено е било още ДСБ да не издига своя кандидатура за кмет Добрич и да призове всички свои членове и симпатизанти да гласуват по съвест. На събранието е присъствал народният представител от ДСБ Константин Димитров.

Веднага след събранието общинският лидер на ДСБ в Добрич Петър Петков е подал оставка. "Основната причина за това са взетите решения, които влизат в противоречие с досега водената от ръководството на партията в Добрич политика - заяви за НДТ Петър Петков. - Досегашната политика бе за консолидация на десните сили в Добрич и явяването на десните с обща кандидат-съветническа листа. Снощи се взе друго решение - за самостоятелна листа. По този начин тази политика бе бламирана и считам, че е съвсем нормално да си подам оставката". Досегашният общински лидер каза още, че явно в партията на ДСБ в Добрич надделяват нови идеи и като демократ той смята, че трябва да се даде шанс тези идеи да се доразвият. Като друга причина за оставката си Петър Петков посочи, че при гласуването на листата не е получил доверие като председател на партията.

Според устава на ДСБ до два месеца трябва да бъде свикано общинско събрание, което да избере нов председател, а той от своя страна да предложи ново ръководство, обясни Петър Петков. НДТ

 


Сходни връзки

ДСБ ИЗЛЕЗЕ ОТ ДЯСНАТА КОАЛИЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди