изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:26 EET
Десните в Добрич правят широк фронт за изборите    
ПолитикаДобрич. Много сериозен десен фронт се очертава в Добрич за местните избори. Това каза за радио“Фокус” - Варна областният председател на СДС Румен Чамурлийски след срещата му тази вечер с областния координатор на НДСВ д-р Георги Желев и депутата Енчо Малев.

Водени са разговори десните да подкрепят единна кандидатура за кмет на добруджанския град и е твърде вероятно това да е на Малев.
“Ще сложим на масата всички десни кандидатури и ще изберем най-силната”, уточни Чамурлийски. Той каза още, че има нагласи и други демократични партии да оттеглят кандидатите си и да застанат зад една фигура. Тя обаче в никакъв случай няма да е сегашният кмет Детелина Николова, дори да се яви на вота като независима, категоричен е Чамурлийски. По думите му до два дни ще бъде оповестено официално решението от консултациите на местните политици.
Както “Фокус” съобщи, от ДСБ взеха решение да излязат от сформираната в началото на месеца дясна коалиция и да участват на изборите със собствена листа. Хората на Костов в Добрич оттеглиха и подкрепата си за общинския председател на СДС Александър Алексиев за кмет и призоваха симпатизантите си да гласуват по съвест. Общинският председател на ДСБ Петър Петков, подписал политическото споразумение за дясно коалиране, подаде оставка.
Йорданка КАЛЧЕВА

БЕЛЕЖКА НА НДТ: На евроизборите основните политически играчи в Добрич получиха: ГЕРБ - 8887 гласа, Атака - 4977, БСП - 4922, ДПС - 3447, НДСВ - 1746, СДС - 1080, ДСБ - 995, Коалиция на българските социалдемократи - 466, ЗНС - 337, ССД - 204

 

 

 


Сходни връзки

Десните в Добрич правят широк фронт за изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди