изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:04 EEST
110 ГОДИНИ ЛОВНО ДВИЖЕНИЕ    
Лов и риболов

Сдружение “Ловно-рибарско дружество” Добрич отбеляза 110-годишнината от основаването си. Това стана на третия събор на местните ловци, който се проведе в местността “Кобаклъка”.



На празника архиерейският наместник отец Стоян освети знамената на Сдружението и на 36-те ловни дружинки, които членуват в него. За изработката на зелените флагове са били изразходвани близо 4000 лева. 

Празникът бе отбелязан и с турнир по ловна стрелба. Първото място спечели Росен Митев от ловната дружинка в село Стожер. Втори стана Стоян Стоянов от дружинката в Орлова могила, а трети се класира Иван Трифонов от Владимирово. Тримата бяха удостоени с грамоти и предметни награди. Гости на ловците бяха кметът на Добрич Детелина Николова и областният управител Динчер Хаджиев, който от тази година също е ловец. Присъстваха още главният секретар на Националната организация “Съюз на ловците и риболовците”, директорът на добричкото лесничейство.

В третия събор на ЛРД-Добрич се включиха представители на всичките 36 дружинки към Сдружението. В празничната програма участва ансамбъл “Добруджа”, който се погрижи за настроението на авджиите.

В тематичната страница за лов и риболов на НДТ в четвъртък ще ви запознаем с историята на ловното движение, която на вчерашното тържество бе припомнена от Илия Михайлов - председател на ЛРД-Добрич. НДТ

 

 


Сходни връзки

110 ГОДИНИ ЛОВНО ДВИЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди