изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:10 EET
ВРЪЗКАР ИЗМЕСТИ ДРАГО ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ТИМ    
Спорт

Връзкар ще представя България на световното първенство по борба свободен стил за мъже в кат. до 96 кг. Става въпрос за Николай Щерев, след като баща му Симеон Щерев (треньор в националния тим) ходатайства за титулярното място. В резултат на това е ощетен добричлията Драгомир Стойчев.



Екипът на НДТ се свърза с треньора на националния ни тим Иван Цонов. Наставникът бе категоричен, че мястото трябва да получи Драгомир Стойчев, който на преборванията тази седмица на два пъти победи основния си конкурент Николай Щерев. Веднага след срещата помежду им Симеон Щерев е вдигнал голям скандал на членове от УС на федерацията, че са организирали преборване за тази категория и че иска синът му да участва в шампионата на планетата. “В момента Драго е по-подготвен и той трябва да представя страната ни” - заяви Цонов. Свързахме се и с шефа на федерацията Валентин Йорданов, които се оправда, че Щерев е станал шампион на страната преди няколко месеца и затова ще отиде на световно. Олимпийският шампион обаче не можа да даде отговор на въпросите защо е организирал преборване в тази категория, след като предварително е ясно кой ще замине за Мондиала и защо не се зачита думата на националния треньор. На въпрос на НДТ дали означава, че в кат. до 96 кг България ще бъде представена от неподготвен състезател, Йорданов отговори така: “Така излиза, след като Щерев загуби преборванията”. Шефът на родната ни централа обаче обеща да вземе сериозни мерки относно възникналото напрежение и за Олимпиадата да отиде най-добрият.

Драгомир Стойчев пък се прибра в родния си град, след като от федерацията му се обадиха да отиде да си вземе паспорта. За добричлията остана утехата, че може да атакува квоти за Игрите в Пекин догодина на турнири в Швейцария и Полша, които ще бъдат през април и май догодина.

Първите олимпийски квоти в борбата ще бъдат дадени на борците, които се класират до 8 място в своите категории на световното първенство в Баку от 17 до 22 септември. Визи за Игрите ще се печелят и догодина - на европейското във Тампере (Финландия) от 1 до 6 април. НДТ

 

 


Сходни връзки

ВРЪЗКАР ИЗМЕСТИ ДРАГО ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ТИМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди