изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:12 EEST
Самолет със 130 пасажери се разби в Тайланд    
По светаПътнически самолет със 130 пътници се разби на летището на туристическия остров Пукет, южно от Тайланд, при опит да се приземи при силен дъжд.

По последни данни 88 души са загинали, 44 - оцелели, сред които двамата пилоти. Според министерството на транспорта на Тайланд със самолета са пътували 44 тайландци и поне 70 чужденци. Двайсет и девет ранени са извадени от машината и настанени в болница, състоянието на петима е тежко, информира АФП, позовавайки се на медицински източници. Сред оцелелите са граждани на Австралия, Австрия, Великобритания, Иран, Ирландия, Италия и Швеция, уточнява агенцията. От българското външно министерство съобщиха, че проверяват дали сред пътниците е имало и български граждани.
Все още не е ясно причината за трагедията. Самолетът е от типа MD-80 на тайландската нискотарифна компания Уан-Ту-Гоу (One-Two-Go). Машината с 5-членен екипаж е извършвала полет Банкок-Пукет. Говорител на транспортните власти съобщи, че видимостта е била намалена и пилотът е решил да направи една обиколка преди да кацне. По думите му самолетът е изгубил равновесие и е катастрофирал. При катастрофата самолетът се е разцепил на две части.
Остров Пукет е известен курорт, посещаван от много туристи, коментират от АП. http://focus-news.net
 


Сходни връзки

Самолет със 130 пасажери се разби в Тайланд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди