изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:48 EEST
Стрелецът с лък поискал да остане в ареста    
Ред и сигурностСофийски градски съд остави за постоянно в ареста 28-годишния Филип Димитров, обвинен за убийството продавача Али Мохамед Таджер в столичния магазин "Багдад" при Женския пазар на 11 септември.

28-годишния Филип Димитров простреля смъртоносно с лък 41-годишния иракчанин Али Мохамед Тахер на 11 септември около 9.40 ч. сутринта в магазин на ул. "Цар Симеон". Ден по-късно Филип Димитров сам се предаде на жандармерист близо до президентството, предаде БТА. След това той направи и пълни самопризнания пред съдията за това, което е сторил. В дома на Филип Димитров разследващите са намерили касови бележки, с които той е закупил лъка и стрелите, а освен това и дрехите, с които е бил в деня на убийството. При обиска е намерена и една ръкавица, която Филип Димитров използвал когато държал лъка. Освен това са намерени още две стрели, подобни на тази, с която той е стрелял.
Според прокуратурата Филип Димитров може да извърши друго престъпление, или да се укрие, ако е на свобода. Спрямо него има неприключило досъдебно производство за притежание на наркотици. Освен това по лична карта Филип Димитров живее на друг адрес в София, а не където е направен обискът на дома му - бул. "Стамболийски". Психиатри и психолози твърдят, че Филип Димитров е обществено опасен, след като го прегледали. Очаква се до дни защитникът му да внесе искане за неговото освидетелстване. Самият Димитров поискал от адвоката си да не оспорва искането на прокуратурата и да остане в ареста.
След заседанието адвокатът на Филип Димитров, Лъчезар Калъчев обясни, че Филип Димитров е преживял лична трагедия в Либия и това е една от причините да извърши mрестъплението. Освен това Филип осъзнавал своите действия, въпреки че имал психични отклонения. С адвоката си той се държал нормално и адекватно, дори му казал, че се чувства виновен и съжалява за случилото се. Жертвата си Филип Димитров избрал съвсем случайно. Ако адвокатът на Филип Димитров реши, може да обжалва мярката му "задържане под стража" в тридневен срок. News.dir. bg
 


Сходни връзки

Стрелецът с лък поискал да остане в ареста | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди