изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:08 EEST
КАМПАНИЯ "ОБЛЕКЧЕТЕ ТОВАРА" ЗАПОЧВА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА    
НовиниОт днес до 23 ноември 2007 година в цялата страна Главна инспекция  по труда  ще проведе национална кампания "Облекчете товара" -  за превенция на мускулно-скелетните увреждания и смущения  в отраслите "Транспорт" и "Хуманно здравеопазване и социални дейности". Основният фокус е насочен към намаляване на уврежданията в гърба, които произлизат от ръчната работа с тежести, обясняват от ведомството.

Кампанията у нас се организира като част от паневропейската кампания под същия надслов. Влиянието на проекта  ще бъде подсилено от факта, че Европейската агенция за здраве и безопасност в Билбао също ще третира тази тема в Европейската седмица за здраве и безопасност през 2007 година.
Според третото европейско изследване на условията на труд, извършено през 2000 г., 33 % от работещите се оплакват от болки в гърба. Това е и най-широко разпространеният проблем, свързан с работата. Ръчната работа с тежести е една от основните причини за смущенията на опорно-двигателния апарат. Мускулно-скелетните заболявания, получени в резултат от извършваната работа и особено тези, предизвикани от ръчно боравене с тежести, е често срещан проблем в Европа, отчетен от Европейската комисия с тревога и загриженост. Транспортът и здравеопазването са двете рискови икономически дейности, тъй като служителите в тях са изложени на допълнителен риск, който се дължи на ръчната работа с тежести.
От днес до 23 ноември в цялата страна ще бъдат инспектирани по 100 предприятия от икономически дейности "Транспорт" и "Хуманно здравеопазване и социални дейности ", където често се извършват дейности, свързани с ръчно пренасяне на тежести и товари. За целта проверяващите инспектори са специално обучени по програма на SLIC, съобразена със спецификата на кампанията. По време на проверките инспекторите по труда ще окажат консултантска помощ на работодателите за решаване на проблемите, свързани с осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд при ръчна работа с тежести и товари.
 


Сходни връзки

КАМПАНИЯ "ОБЛЕКЧЕТЕ ТОВАРА" ЗАПОЧВА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди