изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:47 EEST
КАВАРНА, ДОБРИЧ И ТЕРВЕЛ СЕ ВКЛЮЧВАТ В СЕДМИЦАТА НА МОБИЛНОСТТА    
НовиниТри общини от Добричка област - Каварна, Добрич и Тервел, се включват в Европейската седмица на мобилността 16 - 22 септември 2007 и Европейски ден без автомобили на 22 септември, информират от РИОСВ-Варна. Водещата тема на Европейската седмица на мобилността е "Улици за хората". България се включва за пети пореден път в инициативата, която се координира от Министерството на околната среда и водите.

Тя се организира от Европейската комисия, с цел да се да насърчи поведение на хората и действия на институциите, които да са в съответствие с принципите на устойчивото развитие и по-специално да са насочени към намаляване замърсяването на градската среда от транспорта, към подобряване на качеството на живот на европейските граждани.
Основната цел на кампанията е повишаване на информираността на населението за въздействието на транспорта върху околната среда и възможните екологосъобразни модели на поведение. Много важен аспект на седмицата е хората да могат да преоткрият своето населено място, историческо и културно наследство в една по-здравословна и по-приятелска заобикаляща среда, обясняват от РИОСВ.
Водещата тема тази година насърчава местните власти да преразпределят пътното пространство, така че да се създадат по-добри възможности за немоторизирано придвижване на хората. Акцентира се върху необходимостта да се положат усилия за подобряване на качеството на въздуха на местно ниво, което е първостепенна грижа на Европейския съюз и неговите членове.
 


Сходни връзки

КАВАРНА, ДОБРИЧ И ТЕРВЕЛ СЕ ВКЛЮЧВАТ В СЕДМИЦАТА НА МОБИЛНОСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди