изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:43 EEST
ЗЕМЕДЕЛСКОТО МИНИСТЕРСТВО ПАК ОПЪВА НЕРВИТЕ НА ФЕРМЕРИТЕ    
Новини
Земеделските стопани от Добричка област нееднократно настояваха пред Министерството на земеделието и продоволствието да определи крайни срокове за подаване на молбите и за издаване на протоколи за 100-процентово пропадналите площи с пролетни култури. И пак многократно оттам отговорът беше, че срок няма да има. Не щеш ли, на 13-и ресорното на Нихат Кабил ведомство разпратило до дирекциите си из страната писмо, че приемът на молби спира от следващия ден - 14-и септември. Издаването на протоколи пък трябва да финализира на 21-ви септември.

Сухата статистика към момента сочи, че за огледи на 100-процентово пропаднали площи с царевица и слънчоглед са подадени 618 заявления. А досега са издадени 178 протокола за унищожена от производителите пропаднала реколта от 115 460 декара с царевица и 6 350 декара със слънчоглед. Едва ли някой се наема да прогнозира как ще завърши процесът на издаването на протоколи в община Ген. Тошево, например, където при подадени 197 заявления, все още няма протоколи за 139, а в община Добричка - за 106. А това не е свързано само с изготвянето на протокола, а и със силажирането на растенията. Земеделските стопани още преди месец прогнозираха, че този процес ще доведе до обостряне на  отношенията между членовете на комисиите и производителите.
 


Сходни връзки

ЗЕМЕДЕЛСКОТО МИНИСТЕРСТВО ПАК ОПЪВА НЕРВИТЕ НА ФЕРМЕРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди