изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:33 EET
БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ"    
Ред и сигурностПрез изминалиото  денонощие на територията на  ОД "Полиция" - гр. Добрич са  регистрирани 6 престъпления и произшествия.


" След проведени активни оперативно-издирвателни мероприятия организирани от служители на сектор "Криминална полиция" при Първо РПУ - Добрич са установени и задържани две лица от гр.Добрич и с.Методиево, общ.Добричка - на 21 и 24 години със инициали В.В. и К.С.
Задържаните лица са заподозрени в това, че на 11 септември 2007 г., около 20,00 часа в района на булевард "Добруджа" в гр.Добрич са извършили грабеж на две дамски чанти, със намиращите се в тях парични суми, мобилни телефони и документи, собственост на жeни от гр.Добрич. Двете лица внезапно са нападнали потърпевшите, и като са използвали  физическа сила са им отнели горепосочените вещи. Веднага са напуснали района на местопроизшествието в неизвестна посока.
В ранните часове на същия ден К.С. е извършил и друг грабеж в района на Младежки дом "Захари Стоянов" гр.Добрич. При този грабеж заподозряното лице след заплахи е отнело мобилен телефон от 20-годишна жителка на Добрич. Също веднага извършителя на престъплението е напуснал района на местопроизшествието и укрил.
 След задържането на двете заподозрени лица, част от вещите предмет на престъпно посегателство са иззети от извършителите и предстои връщането на техните собственици.
Двете лица са криминално проявени, като единия от тях /В.В./ има ефективна присъда за грабеж. На извършителите на двете престъпни дейния е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража". По случаите са образувани досъдебни производства.

" На 17 септември 2007 г. около 09,00 часа в близост до пикник "Бивака", община Каварна от служители на РПУ Каварна са установени три лица, водачи на товарни автомобили "Камаз" и "МАЗ" с инициали М.М. /36 г./, Д.И. /43 г./ и П.Х. /41 г./, от с.Игнатиево, област Варна, които осъществяват продажба на дизелово гориво. В процеса на изясняване на случая се установява, че тримата мъже след предварителен сговор са  продали на лице от гр.Каварна около 230 литра дизелово гориво, собственост на частна фирма от гр.Варна. Дизеловото гориво е иззето от служителите на полицията и ще бъде върнато на фирмата-собственик.
Работата по изясняването на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.
През изминалото денонощие на територията на ОД"Полиция" - Добрич са регистрирани 3 пътно-транспортни произшествия.
" На 17 септември 2007 около 08,40 часа на кръстовище на бул."Добруджа" в Добрич възниква пътно-транспортно произшествие между товарен автомобил "Мерцедес" управляван от 47-годишен водач от гр.Добрич с инициали В.В. и лек автомобил "Шкода Фелиция", управляван от Ж.А. - 49-годишен, от Добрич. В резултат на пътния инцидент е пострадала, пътуващата в лекия автомобил 48-годишна жена от Добрич. Настанена е за лечение в МБАЛ - Добрич с диагноза "Комоцио".
По предварителни данни товарния автомобил е отнел предимството на лекия автомобил.
Конкретните обстоятелства, довели до възникването на пътния инцидент се изясняват в условията на досъдебно производство.

" На 17 септември 2007 г. около 20,15 часа в района на площад "Тракийски" в гр.Добрич е възникнало ПТП, при което неизвестен автомобил, след като е  блъснал на пешеходна пътека 37-годишен мъж от гр.Добрич е напуснал района на местопроизшествието и укрил.
След получаване на сигнала служители на Първо РПУ Добрич са предприели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които в рамките на 2 часа е установено местонахождението на лекия автомобил, с който е допуснато пътно-транспортното произшествие. В последствие е задържан и водачът му, а именно 21-годишен жител на гр.Добрич, с инициали Х.П. Пострадалия пешеходец с фрактури по тялото е настанен за лечение в ОАРИЛ при МБАЛ - Добрич. Има опасност за живота му.
По случая е образувано досъдебно производство за изясняване на обстоятелствата довели до възникването на ПТП.
 
На територията на ОД "ПБЗН" - Добрич през изминалото денонощие са възникнали два пожара, със материални загуби.
  
" На 17 септември 2007 г. около 02,50 часа в ОД "ПБЗН" - Добрич е получен сигнал за пожар в частен дом в с.Соколник, община Добричка. Пожарът е погасен от дежурен екип на Втора РС "ПБЗН" - Добрич. В резултат на пожара са унищожени около 15 кв.метра от покривната конструкция на сградата, както и част от обзавеждането.
Причините довели до възникването на пожара се изясняват.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД "ПОЛИЦИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди