изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:38 EET
УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗАПОЧВАТ РАБОТА ПО ПРОЕКТИ    
ОбразованиеРеализацията на проекти по различни програми на Министерството на образованието и науката започва в община Добричка.

По националната програма "Училището територия на учениците", модул "Развитие на извънкласната и извънучилищна дейност" са одобрени и финансирани следните проекти: "Клуб тенис на маса" на ОУ "Н. Й. Вапцаров" в с. Карапелит на стойност 4 233 лв., "Фолклорът - фолклор за развитие на творческите способности и начин за приобщаване на учениците от ромски произход" на ОУ "Братя Миладинови" в с. Черна за 1 960 лв., "Другото училище" на ОУ "Христо Ботев" в с. Стожер за 4 914 лв., съвместен проект "Чрез изкуството - животът в училище по-красив и привлекателен" на НУ "Христо Ботев" в с. Лясково и ОУ "Стефан Караджа" в с. Житница за 5 000лв и "Творя и се забавлявам" на ОУ "Отец Паисий" в с.Батово за  5 000 лв.
Реализирането на тези проекти в училищата показва, че извънкласните и извънучилищните дейности са необходимост за осмисляне на свободното време на учениците и за развитие на техните интереси и дарования, коментира директорът на дирекция "Образование и култура Наташа Василева. Тя допълни, че ангажирането по естествен начин на въображението, способностите и интересите на децата несъмнено ще съдейства за тяхното физическо, интелектуално и личностно развитие.
По модул "Спорт в училище" от националната програма "Модернизиране на материалната база в училище" от общо разработени и предоставени проекти на 7 училища в община Добричка е одобрен проектът на ОУ "Отец Паисий" в с. Батово на стойност 23 312 лв. Той включва текущо поддържане на външна площадка и съоръжения, асфалтиране на волейболна площадка, оборудване с врати на футболно игрище, ограждане на новопостроена площадка.
На всички училища и детски градини са предоставени средства в размер на 7 000лв. за подпомагане на физическото възпитание и спорта на учениците по реда на ПМС №129 от 11 юли т. г. Средствата ще се изразходват за учебно-тренировъчни или спортно-подготвителна дейност и материално-техническото осигуряване -спортни уреди и пособия и други средства. НДТ

 


Сходни връзки

УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗАПОЧВАТ РАБОТА ПО ПРОЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди