изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:44 EEST
ДЕМОНТИРАТ ЗА МЕСЕЦ ПАМЕТНИКА НА ЙОВКОВ    
НовиниЗа около месец паметникът на Йордан Йовков в района на централната пешеходна зона ще бъде демонтиран. Това се налага предвид предстоящия ремонт на участъка около него.

Там ще бъде изграден детски кът. Пространството около него ще бъде покрито с бетонови плочи във вид на голяма шахматна дъска. Скулптурата е дело на Величко Минеков. По време на строителните работи монументът ще бъде складиран. Той ще бъде върнат на мястото си отново след цялостната реконструкция на зоната. През тази година общината е заложила в бюджета си около 500 000 лева за ремонтни дейности в централната пешеходна част на града. Средствата са два пъти повече в сравнение с миналата година. Тогава само един собственик на търговски обект - Кирил Стоянов - собственик на коктейл бар "Добруджа", участва със собствени средства в проекта. Тази година това са сторили от магазин "Далия". Очакванията са средствата да са достатъчни, за да се ремонтира участъкът до бул. "Добруджа", поне в горната зона.
 


Сходни връзки

ДЕМОНТИРАТ ЗА МЕСЕЦ ПАМЕТНИКА НА ЙОВКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди