изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:32 EEST
КМЕТСТВОТО ОБЕЩА: УВЕЛИЧЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ    
НовиниСредствата за 10-процентния ръст на заплатите в образованието за юли и август ще бъдат преведени през септември

Със септемврийските си заплати работещите в образованието в Добрич ще получат полагащите им се 10-процентни увеличения на заплатите от 1 юли. Това каза вчера за НДТ зам.-кметът Иван Колев. Той обясни, че с Постановление на Министерския съвет № 175 за всички бюджетни звена, включително и за образованието, е предвидено 10-процентно увеличение на заплатите. Причината  до момента те да не са изплатени в училищата била забавена наредба,  която да регламентира увеличенията. Тя била публикувана в края на август.
По повод разпращани от просветното министерство до регионалните инспекторати, а от тях до директорите на училищата писма, които предвиждаха само учителите, които са работили през съответния месец поне десет дни, да могат да получат увеличение, Иван Колев каза, че това няма да важи. По-високи с 10-процента заплати ще има за всички учители, независимо дали през юли и август са били на работа или са били в отпуск, каквато е практиката през лятната ваканция в учебните заведения. В момента се съгласуват щатните разписания на училищата, каза И. Колев. И добави, че със септемврийските заплати работещите в образованието ще получат 10-процентните си увеличения за юли, август и септември.
 


Сходни връзки

КМЕТСТВОТО ОБЕЩА: УВЕЛИЧЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди