изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:39 EET
ЗАВЪРШИ ПЛЕНЕР "РУСАЛКА"    
КултураВ края на миналата седмица завърши четвъртият поред организиран живописен пленер "Русалка", съобщиха от пресслужбата на Община Каварна. Организатори на проявата са морското кметство и художествената галерия "Христо Градечлиев".

Превърнал се в традиционен, пленерът отново събра група от десет майстори на четката, което създаде възможност за ползотворна творческа дейност.
Според Галина Димова - уредник на художествената галерия, работата под открито небе, сред природата или в града, за творците се превръща във все по-голямо предизвикателство и търсено усещане. За художниците са особено ценни неповторимото разнообразие на природния ландшафт, съхранената уникална природна среда и многообразните състояния на морето, за което допринася и чудесният септемврийски климат. За много от творците Каварна е точка от творческото им израстване и утвърждаване като автори. Димова изрази надежда, че след участието си в пленер "Русалка" художниците ще намерят нови приятели и ще отнесат със себе си неповторимия дух на този край, което ще ги връща отново в Каварна, а за всички жители и гости на града ще остане удоволствието да погледнат през техните очи в 20-те дарени платна за фонда на галерията.
 


Сходни връзки

ЗАВЪРШИ ПЛЕНЕР "РУСАЛКА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди