изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:05 EEST
РУСНАЦИ ДАВАТ ДО 1000 ЕВРО ЗА ОТДИХА НА ДЕЦАТА СИ    
НовиниТова обяви на първата международна конференция президентът на една от най-големите туроператорски фирми в Русия "Ланта тур Вояж" Людмила Пучкова

Руснаците са готови да плащат до 1000 евро за почивката на децата си. Това заяви в Албена президентът на "Ланта тур Вояж" Людмила Пучкова, която бе един от организаторите на първата провела се у нас международна конференция на тема "Перспективи за развитие на туризма от Русия към България". Другите двама съорганизатори на проявата са курортът "Албена", който бе и домакин на над 200 директори на руски туроператорски фирми и туристическата камара на Варна с председател доц. Марин Нешков. Целта на форума бе представители и собственици на туристически фирми да се запознаят със северното Черноморие, както и да бъдат обсъдени възможностите са съвместна работа.
От българската страна руските туроператори поискаха повече 4 и 5-звездни хотели, по-добра инфраструктура, както и повече развлечения. "България има огромен потенциал да развие детския туризъм, тъй като предлага чудесни условия. Руските туристи много харесват ол-инклузивните пакети, но все още има какво да се желае по отношение на развлеченията. Докато в една Турция има с какво да се забавляваш - и децата и възрастните, всяка една минута, в България не е така" - каза Людмила Пучкова. Президентката на фирмата обяви още, че от 150-милионното население на Русия едва 5-6 % са активно пътуващите, но всички останали били готови да платят до 1000 евро за почивката на децата си. В момента руският туристопоток заема 6-о място у нас.
До края на август т.г. летище Варна е посрещнало 90 хил. души от Русия, което е ръст от 15.4 % спрямо миналата година, обяви председателят на варненската туристическа камара доц. Нешков. Той допълни още, че от тази година аерогарата в морската ни столица всеки понеделник приема и обработва по 3 самолета Боинг 747 джъмбо джет, които возят по 456 души на борда си.
Руските туроператори поискаха още да бъде облекчен визовият режим между двете страни, така че по-бързо да бъдат обработвани документите, както и попитаха не е ли възможно още те да започнат да приемат туристи от България, а не само нашата страна да приема техни туристи.
Пред участниците в конференцията търговският директор на "Албена" АД Маргита Тодорова обяви, че дружеството обмисля от догодина да записва български туристи за дестинациите Москва и Санкт-Петербург.
 


Сходни връзки

РУСНАЦИ ДАВАТ ДО 1000 ЕВРО ЗА ОТДИХА НА ДЕЦАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди