изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:04 EET
Виновният за автокасапницата карал без книжка    
Ред и сигурност
Иван Червенков, шофьор на самосвала, който в понеделник помете 6 коли и уби 5-ма по пътя Симитли - Разлог, до село Градево, е направил опит за самоубийство след като разбрал кошмарната равносметка от катастрофата, съобщи БНР.


Пред "Фокус" обаче д-р Сивиков от благоевградската неврохиругия е отрекъл опит за самоубийство. Шофьорът е в болница без опасност за живота и под непрекъснато наблюдение. Междувременно се разбра, че в момента на катастрофата Червенков е бил без шофьорска книжка, без талон и без лиценз за превоз на товари. Това съобщи на пресконференция комисар Константин Титянов, директор на областната дирекция на полицията - Благоевград. На 15 септември му е била отнета книжката от Регионалната дирекция по автомобилна инспекция за извършване на превоз на товар без лиценз. Има и три наказания от пътна полиция за претоварване. Вече са назначени медицински и технически експертизи. Срещу Червенков е образувано дознание.
“Днес се проведе и втори оглед на местопроизшествието и на товарния автомобил”, каза Титянов. Установено е, че той е бил с допълнителни прегради на каросерията. По този начин е увеличен обемът на каросерията с цел да се товари с по-голямо количество материал. Собственикът на фирмата, чиято собственост е камионът, е заявил, че няма разрешително за тези надстройки. Тепърва ще се установява дали тези надстройки нарушават фабричната конструкция на камиона, което е наказуемо. Ще се установява дали камионът е бил претоварен, каза Титянов. На 15 септември 2007 г. на шофьора е бил съставен акт, с който му е било отнето свидетелството за правоуправление. Причината е превоз на товар, извършен без лиценз за такава дейност. Със заповед от същата дата на РД "Автомобилна инспекция" са наложени тези принудителни мерки за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС за един месец и спиране от движение на товарния автомобил до отстраняване на нарушението и решаване на отговорността. На 24 септември липсващият лиценз е бил представен в РД "Автомобилна инспекция". Фирмата, ползвала камиона под наем от друго дружество, е "Благов" ЕООД и на тази фирма е издаден лицензът.
На "Благов" ЕООД има съставени пет акта от автомобилната инспекцията и всички са за претоварване на камиони, уточниха от ОДП. Последният акт е от 15 септември. Всички събрани данни ще бъдат предоставени на Окръжната прокуратура и там ще преценят дали и собственикът на фирмата носи административна или наказателна отговорност, добави той. Тепърва ще се установява кога и къде е бил на технически преглед автомобилът, предизвикал катастрофата. Има информация, че автомобилът е бил на преглед преди 7-8 дни, но ще направим проверка, каза Титянов.
По-рано днес пред Дарик Валери Благов от фирма "Благов", собственик на камиона, заяви че пренатоварване "практически е невъзможно": “Просто не може да е бил натоварен с повече от 22 тона, тъй като коритото няма да може да ги побере”, увери Благов. Той твърди, че камионът (на 18 години) е минал технически преглед преди 10 дни. Според шефа на Пътно управление Христо Атанасовски самосвалът е бил с 10 тона повече от допустимото.
Вече е известна самоличността на петимата загинали при катастрофата край Градево вчера следобяд, когато 30-тонен самосвал помете 6 коли. Починалите на място са Антон Станев (25 г.) и Георги Патов (41 г.) от София, Борис Димов (29 г.) и Димитрина Димова (6 г.) от Благоевград. 54-годишият Георги Георгиев, работник от Хасково, който е управлявал машината-валяк, е починал в болница в Благоевград. Ранените при тежката катастрофа са 10. Трима, между тях и едно дете на 1,5 години са в критично състояние.
 


Сходни връзки

Виновният за автокасапницата карал без книжка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди