изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:12 EEST
МАЖОРЕТКИ ОТ ТРИ ДЪРЖАВИ РАДВАХА ДОБРИЧ НА ПРАЗНИКА    
КултураМажоретки от три държави - България, Русия и Черна гора, дефилираха вчера в центъра на Добрич. Те тръгнаха от "Стара къща" и радваха минувачите до площад "Свобода".

Съставите участваха в 5-ото юбилейно издание на международния фестивал за мажоретен танц "Златен помпон", който се проведе в Добрич и Албена. В края на дефилето бяха обявени и победителите в надпреварата.
В категорията "Парадни мажоретки" във втора възрастова група първо място спечели съставът на Общинския детски комплекс /ОДК/ в Пазарджик. На второ бяха класирани мажоретките на ОДК-Пловдив, а на трето - "Модест" от Тиван, Черна гора. В трета възрастова група в същата категория първи станаха талантливите изпълнителки от читалище "Димитър Полянов" в Карнобат и съставът от град Истра, Русия. Втори бяха класирани мажоретките на "Модест" - Черна Гора, а трети - на Детския комплекс в Мездра и на Центъра за работа с децата в Разград. В категорията "Спортни мажоретки" в първа възрастова група първото място зае "Миладина" от Бургас, а второто - съставът на ОДК в Пазарджик. Във втора възрастова група първи станаха талантливите момичета от "Уондърс-джуниър" от 58-мо основно училище в София. Втори станаха съставите на ОДК "Малкият принц" в Тервел и ОДК-Пазарджик". Трети станаха мажоретките на Детския комплекс в Мездра. В трета възрастова група първенец стана съставът на град Талдом, Русия. Втори се класираха изпълнителките от град Истра, Русия и от Детския комплекс в Мездра. Трети станаха мажоретките от ОДК в Панагюрище. Спечелилите първите места получиха красивите статуетки на фестивала, а класираните на второ и трето място - плакети.
Няколко са специалните награди - златни и сребърни бижута с логото на фестивала, изработени в златарско ателие "Киркорян", които бяха връчени в рамките на международната проява. Златни значки получиха хореографите Каролина Кьолер /Мездра/, Петрунка Стойчева /Пазарджик/, Джуро Влохович /председател на Съюза на мажоретките в Черна гора, член на журито/ и Деница Кирилова от Разград, обявена за най-атрактивна мажоретка. С бронзови бижута бяха отличени Елена Сабирова /Русия/, Лилия Бикова /Русия/, Анушка Влахович /Черна гора/, Надя Каймакчийска /София/ и най-малката мажоретка - 6-годишната Татяна Динева от Карнобат. НДТ

 


Сходни връзки

МАЖОРЕТКИ ОТ ТРИ ДЪРЖАВИ РАДВАХА ДОБРИЧ НА ПРАЗНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди