изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 08:02 EEST
ЧЕТИРИМА ЧУЖДЕНЦИ ЩЕ ГЛАСУВАТ В ОБЛАСТТА    
Новини

Холандката от село Росен изпуснала срока да подаде декларация, за да гласува на местните избори



Четирима са чуждите граждани, изявили желание да гласуват на предстоящите местни избори в Добричка област, съобщи пред репортер на НДТ началникът на териториално звено „Гражданска регистрация и административно обслужване” Лиляна Митева.

45-годишният англичанин Нийл Ендрю Маккай ще гласува в село Соколово, където живее от една година. Там има къща, в която живее с баща си.

Германката Ирене Ортманн ще пусне своя вот в морското селище Кранево. Тя, заедно със своето семейство, живее там от няколко години. Има строителен бизнес. Досега е инвестирала в строителството на жилищен блок в Кранево. Строи къщи в село Дъбрава.

29-годишният Добеслав Шопов ще гласува в Шабла. Той е приел гражданството на майка си, която е полякиня.

Още един британец е изявил желание да се включи в избирането на местни управници. Това е пенсионерът Кор Уилям Джоузеф, който от две години живее в село Победа със съпругата си.

На изборите за евродепутати през май в добруджанското село Росен гласува холандката Джесика Алис де Хеер. Тя и много други чужденци са имали желание да гласуват, но не са успели да подадат декларации в определения срок. Те трябваше да подадат писмена декларация в службите на ГРАО по общини. Срокът изтече на 18 септември. Дотогава граждани на страни от Евросъюза със статут на продължително или постоянно пребиваващи в България можеха да подадат декларация, за да гласуват на местните избори.

Условието бе през последните 10 месеца да са живеели в съответното населено място.

От ГРАО-Добрич съобщиха, че избирателите в Добричка област са 193 225. Досега е известно, че те ще пуснат своя вот в 393 секции.

Гласоподавателите в град Добрич са 93 243. Те ще упражнят правото си на глас в 137 секции. В Балчик избирателите са 18 523 в 34 секции, в Каварна – 14 028 в 34 секции, в Ген.Тошево – 16 073 в 55 секции, в община Добричка – 20 867 в 68 секции, в Крушари – 5 817 в 17 секции, в Тервел – 19 597 в 31 секции и в Шабла – 5 027 в 17 секции. НДТ

 


Сходни връзки

ЧЕТИРИМА ЧУЖДЕНЦИ ЩЕ ГЛАСУВАТ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди