изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:29 EEST
ГОРДИ ДОБРУДЖАНЦИ СФОРМИРАХА ОБЕДИНЕНИЕ ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ    
ПолитикаОт вчера на политическата сцена в Добрич се появи ново обединение, което ще има своя собствена листа за предстоящите местни избори, съобщиха от самото сдружение. То се нарича "Гражданско обединение за развитие на Добруджа" - ГОРД.

Членовете му смятат, че Общинският съвет е най-важната институция в местното самоуправление и това е законодателният орган  на територията на Добрич. Каквато и идея да внесе кметът или неговата администрация, тя би останала ялова, ако не намери подкрепата на общинските съветници, заявяват от сдружението. Обединението е непартийно и включва хора, които са горди, че живеят и работят в Добруджа и са убедени, че със своята активна гражданска позиция ще подпомогнат осъществяването на добри идеи и проекти за превръщането на Добрич и Добруджа в по-добро място за живеене.
Целта на ГОРД е активизиране на  гражданите за участие в управлението на града и работата на Общинския съвет. Според тях, решенията за Добрич трябва да се вземат на местно ниво - от хора, свързали съдбата си с нашия град. ГОРД е обединение на професионалисти и ще подкрепя професионалния подход към решаването на проблемите, инициативността и прозрачността при разходването на бюджетните средства. Особено важни, според тях, са отделянето на специално внимание към изпадналите в нужда наши съграждани и грижата за околната среда. Сред целите, които си поставят, са създаване на възможности за привличане на инвестиции и разкриване на нови работни места, мерки за задържане на работната сила в местната икономика, осигуряване на условия за развитие и развлечение на младите хора, разширяване на териториалните граници на общината. В сдружението са Герман Германов, Гинка Василева, Галина Митева, Павел Павлов, Енчо Енчев, Маринела Галева, Гено Генов, Валентин Манолов, Венелин Манев, Николай Рачев, Петър Бацинов, Георги Несторов, Добромир Янушев, както и всички, които се ГОРДеят, че са добруджанци, пише в разпространеното до медии прессъобщение от сдружението.

 

 


Сходни връзки

ГОРДИ ДОБРУДЖАНЦИ СФОРМИРАХА ОБЕДИНЕНИЕ ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди