изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:30 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА 1, 6 МИЛИОНА ПО СИФ    
ОбществоС четири проекта на обща стойност около 1,6 милиона лева ще кандидатства пред Социално-инвестиционния фонд на Министерството на труда и социалната политика община Добричка.

Това реши вчера, на последното си заседание Общинският съвет. Два от проектите са за строително-монтажни работи - в Дома за деца, лишени от родителски грижи "Добруджанче" в с. Овчарово и в целодневната детска градина в с. Стожер. Другите два проекта са за изграждане на водопроводи между селата Златия-Миладиновци и Подслон-Карапелит. Съгласно изискванията на СИФ, общината трябва да осигури средства в размер на 20 процента за лично дялово участие. Проектите трябва да бъдат внесени до 3 октомври т. г.
На сесията общинските съветници приеха предложението на кмета на общината Петко Петков за дофинансиране на делегирани държавни дейности по бюджета на общината за 2007 г. Гласувано бе допълнение на списъка за вида и стойността на работното облекло в дом "Добруджанче" в с. Овчарово. Направена бе промяна в поименното разпределение на разходите за придобиване и основен ремонт на дълготрайни материални активи за настоящата година.
С пълно мнозинство бе гласуван отчетът за работата на ОбС и постоянните комисии за 2003-2007 г. "Изводът, който можем да си направим е, че Общинският съвет през мандата беше един работещ, действащ орган на местната власт, който заедно с кметския екип при определени приоритети работеше за решаване проблемите на общината" - каза в края на заседанието председателят на ОбС Славка Петрова. Тя посочи, че този съвет ще се запомни с тържествените сесии, които започнаха да се провеждат, с обогатяване на символиката на община Добричка. "В ОбС имаше една политическа воля и у болшинството, и у опозицията за решаване на наболелите проблеми на хората... Удовлетворена съм, че ръководих този Общински съвет" - каза още Славка Петрова. Благодарност от името на всички общински съветници към председателя и към колегите си - за положените усилия по време на мандата, изказа съветникът Дико Иванов. Таня Господинова благодари на Петко Петков за ползотворната съвместна работа. Благодарност към част от съветниците, които са работили в името на общината, изказа Петко Петков. На коктейл по-късно всички членове на ОбС получиха плакети от община Добричка. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА 1, 6 МИЛИОНА ПО СИФ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди