изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:21 EEST
ОИК-Видин отказа регистрация на ГЕРБ, регистрира кандидат за кмет, осъден и наказан с пробация    
ПолитикаВидин. 12 са подадените заявления за кандидати за кмет на Община Видин, 11 са регистрирани, на 1 от кандидатите е отказана регистрация. С решение 164 от 28 септември Общинската избирателна комисия във Видин отказа регистрацията на кандидатите на ГЕРБ за кмет и общински съветници.

“От ГЕРБ отказаха да представят личните карти или заверени копия на лични карти на кандидатите за кмет и общински съветници при внасянето на заявленията за регистрацията”, заяви за радио “Фокус”- Видин Росенка Денова, председател на ОИК Видин. В мотивите на комисията е посочено, че е нарушен чл.42, ал.2 от ЗМИ. Подадена е жалба от пълномощника на ПП “ГЕРБ” до Централната избирателна комисия.
В Общинската избирателна комисия е подадена жалба срещу 1 от регистрираните кандидати за кметове на Община Видин. В жалбата се посочва, че регистрираният кандидат изтърпява влязла в сила присъда чрез пробация. Според Росенка Денова регистрация може да се откаже, ако кандидатът е лишен от свобода. Жалбата е изпратена по компетенция в Централната избирателна комисия.
Анна ЛОЗАНОВА

Владимир Тошев: Отказът на ОИК-Видин за регистрация цели да отстрани ГЕРБ от местните избори
28 септември 2007 | 22:37 | Агенция "Фокус"
Видин. “Отказът на ОИК-Видин може да се коментира като тенденциозно и правно нерегламентирано взето решение, което цели да отстрани от местните избори ПП “ГЕРБ”, това каза за радио “Фокус”- Видин Владимир Тошев, председател на областното ръководство на партията, по повод отказаната регистрация на ГЕРБ-Видин. Той добави, че с направената стъпка от страна на ОИК-Видин, от партията съзират политическа намеса.
Владимир Тошев заяви още, че разчитат на компетентната намеса на ЦИК, която трябва да се произнесе в тридневен срок.
“Подготвили сме жалба до видинската прокуратура и ще я сезираме за нарушение на конституционните права на гражданите от община Видин”, допълни председателят на областното ръководство на ГЕРБ.

 


Сходни връзки

ОИК-Видин отказа регистрация на ГЕРБ, регистрира кандидат за кмет, осъден и наказан с пробация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди