изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:18 EEST
ЗВЪНЕЦЪТ БИЕ ЗА 55 КАНДИДАТИ ЗА КМЕТОВЕ В ДОБРИЧКО    
Новини

2-ма НЕЗАВИСИМИ В НАДПРЕВАРА ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В КАВАРНА

Двама жители на община Каварна участват в надпреварата като независими кандидати за общински съветници, съобщиха от ОИК - Каварна.



Това са д-р Димитър Стойчев и Васил К. Василев. Освен тях в надпреварата за морския парламент има регистрирани от комисията общо още 20 листи на различни партии и коалиции. Четирима пък се надпреварват за кметския стол - това са независимият Цонко Цонев, кандидатът на БСП - Митко Недев, на "Атака" - Георги Атанасов и издигнатият от коалиция "Патриотичен съюз - Добруджа" Атанас Матеев.

 

НАСТОЯЩИЯТ КМЕТ НА ШАБЛА ЕЛКА ДИМОВА НЕ Е СРЕД КАНДИДАТИТЕ

 

8 са кандидатите за кмет на Шабла, съобщиха от местната общинска избирателна комисия. Сред тях не е настоящият градоначалник Елка Димова. В кметската надпревара се впускат Красимир Кръстев - ГЕРБ, Анастасия Данева - Комунистическа партия за България, Станой Стоев - Инициативен комитет, Камен Киров - "Нашият град", Атанас Любенов - Български национален идеал "НИЕ", Йордан Михайлов - Коалиция за Шабла (Атака, ДСБ и ВМРО), Георги Георгиев - "ПС-Добруджа" и Сенка Стоянова - НДСВ. В 10 часа днес ще бъде теглен жребият за номерата в бюлетините. 23 политически формации са подредили листи с кандидати за Общинския съвет. Настоящият градоначалник на Шабла Елка Димова не е нито кандидат за кмет на Шабла, нито в листа с кандидати за общински съветници, информираха от ОИК.

За кметове в региона ще се гласува в Крапец (7 кандидати за кмет), Дуранкулак (6), Ваклино (5) и Граничар(4).  

 

261 ДУШИ ИСКАТ ДА СТАНАТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В БАЛЧИК

 

7 са кандидатите за кмет на община Балчик, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Белия град. Те са с трима повече от предходните местни избори. Това са: Васил Йорданов – ПП “Зелена България”, Веселин Николов – Коалиция “Обединени социалдемократи за Балчик”, Иван Петков – ПП “Атака”, Красимир Михайлов – Зелена партия, Николай Ангелов – независим, Петър Петров – ДСБ, Радостин Мирков – Патриотичен съюз “Добруджа”.

Общо 75 са кандидати за кмет на кметство в общината. От 19 села, избор ще има в 17. За Кранево са 9, за Оброчище и Стражица - по 7,  за Соколово и Царичино - по 6, за Гурково, Змеево и Рогачево - по 5, за Дропла и Сенокос – по 4-ма, за Дъбрава, Ляхово, Бобовец, Безводица - по 3-ма, Пряспа и Църква - по двама. Прецедент е село Тригорци, където има само един кандидат за кмет.

Желаещите да станат общински съветници са 261, а на предишните местни избори са били 226.

На 1 октомври ще бъде изтеглен жребият за номерата на избирателните бюлетини, с които ще се състезават партиите и коалициите, както и кандидатите за кметове. Жребият ще бъде в голямата зала на читалище “П. Хилендарски” в понеделник от 14,00 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Балчик Даниела Игнатова.

 

ПЕТИМА СЕ КОНКУРИРАТ ЗА ГЕН. ТОШЕВО

 

В община Генерал Тошево за кметския стол ще се съревновават петима кандидати. От инициативен комитет е издигнат Георги Балабанов, кандидатът на коалицията “БСП и ПД “Социалдемократи” е Димитър Михайлов, регистрираният от коалиция "ГЕРБ, ЗНС, НДСВ, СДС, ДСБ, ВМРО-БНД" кандидат е Николай Николов, издигнат от ДПС е Георги Георгиев, а от ПП “Атака” - Димчо Кръстев. Регистрираните в ОИК листи за общински съветници са 11.

 

ЗА СЕЛО КРУШАРИ КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ СА СЕДЕМ

 

За кмет на Крушари кандидатите са седем. Добри Стефанов е издигнат от ДПС, кандидатът на Граждански съюз за нова България е Васко Балчев, на “Евророма” Иван Петков, на “Зелена България” - Минчо Калев, на ГЕРБ - Станислав Ненов, на БСП - Злати Киров, а на НДСВ – Стефан Стефанов. В ОИК са регистрирани и 13 листи за общински съветници.

 

ЧЕТИРИМА ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА КМЕТСКИЯ СТОЛ В ТЕРВЕЛ

 

Четирима са кандидатите за кмет на община Тервел, съобщиха от Общинската избирателна комисия. В надпреварата ще участват Живко Георгиев /БСП/, Зия Хасан /ДПС/, Розиян Енчев /ГЕРБ/ и Нико Радев /партия Ред, Законност и Справедливост/. Листи за общински съветници в ОИК в Тервел са регистрирали 13 политически формации. Това са Български социалдемократи, ГЕРБ, ПП "Рома", БСП, ДПС, ДСБ, коалиция Атака-ВМРО-БНД, партия "Зелена България", партия "Ред, Законност и Справедливост", Българска работническо-селска партия, коалиция НДСВ-ЗНС, както и два инициативни комитета с водачи Стоян Стоянов и Валентин Самуилов. За кметове ще се гласува в 19 села на територията на община Тервел.

 

 

 

 


Сходни връзки

ЗВЪНЕЦЪТ БИЕ ЗА 55 КАНДИДАТИ ЗА КМЕТОВЕ В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди