изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:05 EEST
* ДЕН ШЕСТИ    
Новини

СТАЧКАТА СЕ РАЗРАСТВА

Янка Такева: “Ако стачката продължи, учебната година може да бъде провалена”. В Добрич стартира подписка в подкрепа на исканията на учителите

Преподаватели от ОУ “П. Волов” ще се присъединят днес към протестиращите учители в Добрич. С това броят на училищата в града, които са обявили безсрочна ефективна стачка, стават 19. Над 800 са педагозите, които не водят учебен процес. Ефективно стачкуват и учителите в две детски градини, а в ЦДГ №25 има ежедневни едночасови стачки.

“От сряда до петък в протеста ще се включат още учебни заведения. В 16.30 часа в понеделник учителите от СОУ “Св. Климент Охридски” ще организират митинг-концерт пред хотел България. Във вторник от 17 часа учителите ще се съберат пред Областна управа за мълчалив протест”, каза говорителят на стачкуващите Станислав Полименов. Той допълни, че от събота в Добрич е стартирала подписка в подкрепа на исканията на учителите. Тя се събира пред аптека “Вива”. В ранните следобедни часове на неделния ден близо 500 души се подписаха и по този начин подкрепиха исканията на стачкуващите. Предвидено е да има още един пункт за подписи. Той ще бъде пред читалище “Йордан Йовков”.

Подписи ще се събират от 10 до 19 часа ежедневно, като на всеки два часа преподавателите ще се сменят.

НДТ научи, че синдикатите не са получили разрешение от общината за блокиране на кръстовищата в Добрич, както бяха предвидили в края на миналата седмица. Причината е, че късно са внесли необходимите документи. Тази вечер ще бъде обсъдено дали повторно да бъде направено такова искане или учителите да преминат към други интересни варианти за протест.

Ако стачката продължи повече от месец, вероятно ще бъде провалена учебната година, заяви председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева в предаването „Пропаганда” на Дарик радио. Тя посочи, че над 82 процента от училищата и детските градини в страната стачкуват. Над 100 хиляди човека участват в стачката, каза още Такева.

 

 


Сходни връзки

* ДЕН ШЕСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди