изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:51 EEST
90 ОСТАНАХА БЕЗ ПОМОЩИ    
Новини
През август 90 добруджанци са останали без социални помощи, тъй като са отказали да положат обществено полезен труд, съобщиха от Регионална дирекция "Социално подпомагане". На територията на областта са били насочени към такъв труд 2 146 безработни лица. От тях 2020 са го положили, но други 90 са отказали без да посочат причина. 36 не са положили обществено полезен труд по уважителна причина. Тези, които са кръшнали неоснователно от работа, са били лишени от месечните си помощи за август.


Полагането на обществено полезен труд е задължително за безработни, които не са включени в програми за заетост. Обикновено те трябва да участват в хигиенизиране на населените места, в освежаване и поддържане на тревни площи, в дейности, свързани с опазване на околната среда. От дирекция "Социално подпомагане" съобщават, че е създадена добра организация за осигуряване възможност за работа на безработните от кметствата.
 


Сходни връзки

90 ОСТАНАХА БЕЗ ПОМОЩИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди