изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:33 EEST
ЕВРОКОМИСАРЯТ ОРБАН ДАЛ ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПРОЕКТА "ЗНАЦИТЕ НА ГРАДА"    
НовиниВ петък завърши проектът "Знаците на града". Той се реализира от Търговско-промишлената палата в Добрич в партньорство с още четири организации - културна организация от Атина, Технически университет в Мадрид, езиково училище в Полша и общината на град Бирго, Малта.  Той се реализира по програма "Лингва" за учене през целия живот. И се финансира от Европейската комисия, каза координаторът на проекта Рени Палова. Проектът се реализира вече две години. По него са изработени книжки на петте работни езика на проекта - български, малтийски, испански, полски и гръцки. Целта му е да се засили желанието на младите хора да изучават чужди езици.

Заключителна среща по проект "Знаците на града" се проведе в петък в кино клуб "Икар". На нея бе представен филмът, изработен по проекта, който е с продължителност 24 мин. На представянето присъства и кметът и кандидат за втори кметски мандат Детелина Николова.
Стана ясно, че интерес към проекта е проявил и еврокомисарят по езиковото многообразие Леонард Орбан. Той е поканил в Брюксел да гостуват петте най-добри проекта, разработени по езиковите програми, откакто те съществуват. И е посочил, че  и петте могат да бъдат мултиплицирани успешно. Предстои ТПП в Добрич да разработи            продължение на проекта, каза още Рени Палова.
 


Сходни връзки

ЕВРОКОМИСАРЯТ ОРБАН ДАЛ ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПРОЕКТА "ЗНАЦИТЕ НА ГРАДА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди