изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:47 EEST
ЗА НОВА ГОДИНА 1300 ДОБРУЖДАНЦИ ОСТАВАТ БЕЗ ПОМОЩИ    
НовиниОколо 1300 жители от Добричка област се очаква да отпаднат от социалното подпомагане от 1 януари 2008 г. в резултат на приетите през миналата година промени в Закона за социално подпомагане. Те предвиждат безработните в трудоспособна възраст да могат да получават месечна социално помощ непрекъснато в срок от година и половина. Тези 18 месеца изтичат в началото на следващата година. И тогава ще е факт първата група отпаднали от подпомагане.

От тях 35 процента са с основно образование, а 6 процента - със средно и по-високо образование. Близо половината от всички - 49 процента, са неграмотни или имат завършен не по-висок от 6 клас. От тях едва 28 на сто притежават квалификация, каза директорът на дирекция "Бюро по труда" в Добрич Васил Сивков.
Затова чрез различни програми на бюрото ще се търсят възможности за устройването им на работа. Още повече, че това ще се случи през зимата, когато разходите на домакинствата са по-големи. Затова са разработени планове за действие от бюрата по труда. В резултат на такива планове се очаква на работа да бъдат устроени или да бъдат включени в квалификационни турове около 240 безработни. 
На пазара на труда  в Добрич и областта се търсят основно счетоводители, заварчици, строители, а също и работещи в търговски обекти и такива в сферата на общественото обслужване.
 


Сходни връзки

ЗА НОВА ГОДИНА 1300 ДОБРУЖДАНЦИ ОСТАВАТ БЕЗ ПОМОЩИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди