изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:34 EEST
* ДЕН СЕДМИ - УЧИТЕЛИТЕ БЛОКИРАХА БУЛЕВАРД, ИДЕ ТРАУРНО ШЕСТВИЕ    
НовиниБлизо 50 преподаватели от три училища в Добрич блокираха вчера наобяд движението по булевард “Трети март”.

Точно в 11:55 часа педагозите от природо-математическата гимназия “Иван Вазов”, ОУ “Отец Паисий” и помощното училище “д-р Петър Берон” обявиха “преминаване” по пешеходната пътека до Историческия музей в градския парк. В рамките на десет минути учителите преминаваха по зебрата. Образува се опашка от десетки автомобили, които недоволстваха, че трябваше да изчакат, но голяма част подкрепяха исканията на стачкуващите. За малко възрастен човек не изпусна автобуса за столицата. На протеста имаше десетина полицаи, на които някой бе подшушнал за инициативата на стачкуващите учители. Униформените се бяха стекли 15 минути преди да стартира спиране на движението.

Днес оригиналната идея за блокиране на движението на пътя ще бъде повторена, но на друга пешеходна пътека и в друг час, информираха преподавателите.

Стачкуващите учители в Добрич са над 800 от 19 училища и 3 детски градини. За три дни над 800 души подкрепиха протестната подписка на преподавателите. 

В Добрич ще бъде организирано траурно шествие в сряда или в четвъртък, съобщи вчера говорителят на стачния комитет Станислав Полименов. С него педагозите ще направят символично погребение на българското образование. Днес учителите официално ще поискат разрешение за организирането на протеста, който е планиран да се проведе пред паметника на светите братя Св. Св. Кирил и Методий.

В центъра на Добрич вчера бе проведен концерт-протест от учителите на СОУ “Св. Кл. Охридски”, на който присъстваха и педагози от други учебни заведения. На него преподавателите издигнаха плакати с надписите: “Не бойте се, деца, за утрешния ден! От Индия учители ще ви внесем!”, “Сит търбух за науката – глух”, “Не заплахи, а заплати”, “Станишев! Стани шеф другаде!” и др. Днес от 17 часа ще има мълчалив протест пред сградата на областния управител. НДТ

 


Сходни връзки

* ДЕН СЕДМИ - УЧИТЕЛИТЕ БЛОКИРАХА БУЛЕВАРД, ИДЕ ТРАУРНО ШЕСТВИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди