изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:38 EEST
ЦЕНИТЕ НА ИМОТИ ТРЪГНАХА НАДОЛУ КЪМ НОРМАЛНИТЕ НИВА    
НовиниЦените на недвижимите имоти у нас вече бележат тренд в посока надолу и предстои да достигнат нормалните си нива. Това каза в Добрич Ваня Василева - изпълнителен директор на "Глобал Рейтингс" АД. Тя обясни, че пазарът на недвижими имоти у нас е много хаотичен, не е урегулиран. Цените надскочиха нормалните нива още преди страната ни да стане член на Евросъюза, но те вече започват да намират нормалните си стойности, каза изпълнителният директор. И посочи, че в София на места цените са спаднали до нива от 350 евро за квадратен метър, докато преди са били 750 евро за кв. м. Това обаче не пречи да има места, които продължават да държат много високи цени и там цената на квадрат да стига до 3100 евро.

В България няма толкова широко развит вторичен пазар на недвижими имоти, за да има ипотечна банка, каза В. Василева. И обясни, че ипотечните кредити рязко нараснаха напоследък, а обслужването им не е толкова добро. Според нея, когато има проблеми на световния пазар, те неминуемо ще се отразят и на пазара у нас и може да се очаква обрат, каза Василева.
 


Сходни връзки

ЦЕНИТЕ НА ИМОТИ ТРЪГНАХА НАДОЛУ КЪМ НОРМАЛНИТЕ НИВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди