изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:29 EEST
ИНЖЕНЕР ОТ ДОБРИЧ РАЗРАБОТВА АПАРАТ ЗА СПРАВЯНЕ С ЯТАТА ПТИЦИ В ЦЕНТЪРА    
НовиниДа се организира публичен дебат на представителите на здравните среди с кмета и кандидат за втори мандат Детелина Николова по актуалните проблеми на здравеопазването - това предложение се е родило спонтанно на проведената в понеделник вечерта среща с клуб "Медика" към ГЕРБ. В нея участваха членове и най-вече симпатизанти на партията от сферата на здравеопазването. Присъствали са Софка Йорданова - представител на Сдружението на жените с онкологични заболявания и техните сподвижници, медицински специалисти от различни сфери на здравеопазването, различни здравни звена.

Детелина Николова е изразила желание да се даде превес на неправителствените организации. Предложила е да се привлекат специалисти с различен профил в здравните заведения в общината, за да се облекчат пациентите и да не се налага да пътуват до други градове при необходимост. На срещата е дискутиран и проблемът с повишаването на квалификацията на лекарите, за което медиците искат да се заделят средства. Изключително трудно е в днешно време за един лекар да повиши квалификацията си, сподели организационният секретар на клуба д-р Добрев. На срещата Д. Николова е призовала за по-добра колаборация на здравните заведения в града.
Обсъдени са и проблемите с безстопанствените кучета в града. Поставен е и въпросът с ятата птици в центъра на Добрич. Д. Николова е споделила, че инженер от Добрич вече разработва уред, с който да бъдат прогонвани птиците. Ветеринарните специалисти са споделили и идеята си за използване на ултразвук - средство, което е ефикасно, но скъпо. Дискутирани са регламентирането на домашните любимци, обособяването на зона за техните разходки. На срещата е засегнат и въпросът с кадровото обезпечение на здравния сектор в общината.
 


Сходни връзки

ИНЖЕНЕР ОТ ДОБРИЧ РАЗРАБОТВА АПАРАТ ЗА СПРАВЯНЕ С ЯТАТА ПТИЦИ В ЦЕНТЪРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди