изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:55 EEST
400 ТАЛАНТИ ЩЕ СЕ ОБУЧАВАТ В ЦЕНТЪРА ЗА РАБОТА С ДЕЦАТА    
ОбществоОколо 400 талантливи деца ще посещават през тази учебна година различните извънкласни форми на Центъра за работа с децата. Това съобщи за НДТ преподавателят в ЦРД Виолета Белчева.

В две школи те ще се учат да свирят на музикални инструменти. Това са школата по пиано с ръководител Детелина Захариева и школата по народни инструменти - гайда и кавал, с ръководител Стойчо Стойчев. ЦРД предлага възможност за обучение и на талантливи певци. Те ще могат да се изявяват чрез детска вокална група "Сладурковци" с ръководител Сашо Карабельов, както и в ръководените от Веселина Куцарова вокална студия за естрадно пеене "Веселина" и група за автентичен фолклор. Тънкостите на танците пък ще бъдат усвоявани благодарение на Русалия Петрова, която е ръководител на мажоретен клуб "Аврора" и денс формация "Ритъм и блус".
За най-малките - на възраст от 4 до 6 години, са клубовете "Малчуган" и "Бърборан" с ръководител Виолета Белчева. Посещаващите втория клуб ежеседмично ще подготвят предавания по радио "Добруджа", които също носят името "Бърборан". Радиоизяви всяка седмица ще имат и възпитаниците на клуб "Журналистика" с ръководител Галя Миткова. Те ще подготвят младежкото предаване "Тийнеджър". Галя Миткова е ръководител и на клуб "Традиции, български празници и обичаи". ЦРД предлага още две форми - клуб по религия, ръководен от Камелия Петрова, и клуб по шахмат - класически и ускорен, с ръководител Мирослав Тончев.
Децата, които през тази година ще посещават формите на ЦРД, са на възраст от 4 до 18 години. Центърът вече отвори врати за тях на 1 октомври. Заниманията са до края на юни, а през лятото децата могат да посещават "Щура ваканция". Имаме много богат план на инициативите, в които ще участват възпитаници на ЦРД през учебната година, сподели Виолета Белчева. Те ще представят наученото в срочни и годишни прегледи на школите, в концерти по различни поводи, в регионални, национални и международни конкурси. Децата традиционно ще изнасят концерти в Дома за стари хора в Добрич, в болницата в Карвуна, в дома за деца, лишени от родителски грижи, "Дъга" и др. НДТ

 


Сходни връзки

400 ТАЛАНТИ ЩЕ СЕ ОБУЧАВАТ В ЦЕНТЪРА ЗА РАБОТА С ДЕЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди