изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:51 EEST
ЗАПОЧНА РАЗДАВАНЕТО НА БЕЗПЛАТНИТЕ КОМПЛЕКТИ ЗА ПЪРВОЛАЦИТЕ    
ОбразованиеВ Добричка област вече са пристигнали и разпределени по общини около половината от заявените екипи и комплект тениски, които ще получат за началото на учебната година социално слаби първолаци. Припомняме, че за втора година социалното министерство осигурява средства за закупуване на дрехи и обувки на децата от семейства с член от семейството по-нисък или равен на 200 лева. За тази година са заделени по 120 лева на дете. С тях чрез държавна поръчка ще бъдат закупени якета, спортни екипи от две части от полар с качулка, тениска и спортни обувки. Те се произвеждат от избрани от социалното министерство фирми и са еднакви за всички първолаци от страната.

До 27 септември са били подадени молби от 622 семейства за 636 деца. Очаква се след обработване на данните до края на септември броят на децата да се увеличи. Досега са получени 306 спортни екипа и тениски. До вчера те бяха разпределени между общинските социални служби, които трябва да ги дадат на децата. Предстои да се доставят останалите, както и всички заявени якета и спортни обувки, казаха от регионалната дирекция "Социално осигуряване".
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА РАЗДАВАНЕТО НА БЕЗПЛАТНИТЕ КОМПЛЕКТИ ЗА ПЪРВОЛАЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди