изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:40 EET
Македонски медии за България: Любиша Георгиевски остана невредим при пътен инцидент    
НовиниСкопие/София. Пътният инцидент с кортежа на председателя на македонския парламент Любиша Георгиевски е в центъра на вниманието на македонските медии днес.


Председателят на македонския парламент Любиша Георгиевски остана невредим, след като вчера около обед претърпя верижна катастрофа близо до българската столица, пише ”Утрински весник”. Служебният автомобил на председателя на парламента беше част от верижна катастрофа на няколко автомобила, станала на пътя между Перник и София. Георгиевски бе на посещение в България, за да му бъде връчен орден “Стара планина” от страна на българския президент.
По информация на българската полиция катастрофата е станала около 14 ч до село Прибой. Автомобил препречил пътя на служебния “Мерцедес”, в който бил Георгиевски, и ударът бил неизбежен. В задната част на македонския автомобил се ударила още една кола, а във верижната катастрофа пострадали още два автомобила.
“Мерцедес”-ът бил ударен от двете страни, но председателят на македонския парламент и придружаващите го лица се разминали без наранявания. С по-леки наранявания са двама от участниците във верижната катастрофа.
”Дневник” посочва, че катастрофата е била предизвикана от македонския гражданин Г.С. (38 г.), който с автомобил “Опел Вектра” изпреварвал неправилно и директно се ударил в “Мерцедеса”-а, в който бил Георгиевски. Македонският гражданин е настанен в болница със счупени ребра. При катастрофата бил ранен и един служител от българската охрана.
От българското МВР съобщават, че не става въпрос за сериозен инцидент, но по “Мерцедес”-а са нанесени значителни материални щети, коментира телевизия Сител. Вестник ”Вечер” също изтъква, че има големи материални щети.
Телевизии Канал 5 и Сител посочват, че тепърва трябва да се изясни как лека кола, движеща се в обратната посока, въпреки силната охрана от няколко полицейски автомобила е успяла да се удари директно в “Мерцедес”-а на Георгиевски. Дали това е пропуск на охраната и ще понесе ли някой отговорността за инцидента?, пита Канал 5.
Медиите в Скопие припомнят, че председателят на парламента вчера замина за България, за да му бъде връчен орден “Стара планина” от българския държавен глава Георги Първанов в знак на добросъседските отношения между двете страни. ”Утрински весник” пояснява, че става дума за най-високото държавно отличие на България, което Георгиевски получи заради заслугите си за добрите отношения между двете страни, докато беше посланик на Македония в София. Такова признание вчера получи и френският президент Никола Саркози заради ролята му за освобождаването на петте български медицински сестри, които бяха осъдени на смърт в Либия.
Пътният инцидент на Георгиевски, продължава ”Утрински весник”, разтревожи македонските парламентаристи. Георгиевски вчера сутринта откри заседанието, на което трябваше да се води дискусия за Съдебния съвет. Около обед той напусна сградата на парламента. Два часа по-късно в кулоарите на парламента бе разпространена информацията за катастрофата, след което заседанието бе прекратено, пише вестникът.

focus-news.net

 


Сходни връзки

Македонски медии за България: Любиша Георгиевски остана невредим при пътен инцидент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди