изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:47 EEST
РОТАРИ - ДОБРИЧ, ЩЕ РЕАЛИЗИРА ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛЕЗНИ ПРОЕКТИ    
Ротари/Rotary Пред НДТ новият президент на клуба през ротарианската 2007/2008 г. Илия МИХАЙЛОВ

- Г-н Михайлов, поехте ръководството на Ротари - Добрич. Какви ще са основните приеритети в работата Ви като ръководител на един от най-утвърдените клубове в страната на Ротари движението?

 

- В рамките на ротарианската година, в която аз имам честта да съм президент на нашия клуб ще работя най-активно за изграждане на първия храм в Добрич и в на територията на цялата Варненската и Великопреславската епархия, носещ името на един от равноапостолните просветители на славянските народи, а именно св.Климент Охридски, които като свещеник и епископ, чрез своето дело допринася за утвърждаването на християнската вяра. Църквата е еднокорабна, кръстокуполна постройка с размери 16.44/8.67 м и се състои от притвор, наос и олтар, представляваща триъгълник. Ние имаме опита в това отношение с изграждането на християнския храм "Св. Архангел Михаил" в гробищния парк на града, а и смея да отбележа, че сме може би единиственият клуб в страната, съградил храм.

Досега църквата "Св. Кл. Охридски" е на ниво завършен нулев цикъл. Подготвили сме дарителска грамота, съвместно с Община град Добрич и Църковното настоятелство с цел осигуряване на средства за изграждане на храма.

По стечение на обстоятелствата търговското дружество, на което съм управител „Жилфонд-инвест”, поема безвъзмездно упражняването на строителния надзор и инвеститорски контрол.

Другият наш голям проект, върху който ще концетрираме усилията си е „Старата чешма” в градския парк „Св.Георги”. Моето желание и амбиция е през мандата, този проект да бъде реализиран и най-сетне тази чешма да намери своето място,което е отредено от Община град Добрич и на нея да блести логото на Ротари клуб Добрич.

 

- В града има и дамски клуб. Какви са плановете Ви за развитие на съвместна дейност с Лейди ротари клуб?

 

- И в бъдеще неотлъчно до нас, клуб, на който можем да разчитаме, да си сътрудничим и помагаме ще е „Лейди Ротари” - Добрич. Весели и изпълнени с хубави емоции са празниците Коледа, 8-и март, Вечерта на християнското семейство, които ще продължим да честваме и за напред. В тази посока ще работим и с младежкия Ротаракт клуб - Добрич, който по обективни причини прекъсна за известен период дейността си, но същият в момента е реактивиран, работи много активно, но се нуждае от нашите грижи и помощ.

 

- Какви ще са другите Ви приоритети в работата?

 

- Ще отделя достатъчно време за по-нататъшното организационно изграждане на клуба, започвайки с  членството, работата на комисиите, дневния ред при провеждане на ежеседмичните сбирки, членските карти и т.н. По отношение на клубната база, мога да заявя, че се нуждае от сериозен ремонт, за да отговаря на съвременния облик на нашия клуб.

Сред акцентите и не на последно място в работата ми ще бъдат и утвърдилите се в годините традиционни мероприятия, като работата с дружеството на инвалидите „Надежда”, където ще продължим да подпомагаме инвалидите с коледни подаръци и други необходими за тях предмети. Друга наша инициатива е коледният концерт „Дарованията на Добрич” – Ротари клуб и в бъдеще ще бъде основен партньор на Община гр.Добрич при провеждане на утвърдилия се вече благотворителен концерт на млади таланти, с цел тяхната  по нататъшна реализация в живота. Ще работя за установяване контакти с Ротари клуб Силистра за бъдеща съвместна дейност, като два съседни града и утвърждаване на връзките с Ротари клуб Мангалия от съседна Румъния.

 


Сходни връзки

РОТАРИ - ДОБРИЧ, ЩЕ РЕАЛИЗИРА ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛЕЗНИ ПРОЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди