изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:14 EEST
Продължават преговорите между Вълчев и синдикатите    
ОбразованиеМинистърът на образованието и науката Даниел Вълчев и синдикатите в образованието продължават преговорите за заплатите в средното образование.


На преговорите в петък министър Вълчев предложи на синдикатите проект за споразумение от 15 точки. Те категорично отхвърлиха текста, свързан с увеличение на заплатите в средното образование, според който заплатите на учителите през 2008 година ще се увеличат с 32 на сто, заедно с диференцираното заплащане, а на непедагогическия персонал - с 20 на сто.

Синдикатите отново заявиха, че ще искат поетапно увеличение на заплатите на всички в средното образование от 1 октомври тази година, от 1 януари и 1 юли 2008 година.

В събота премиерът Сергей Станишев заяви в Шумен, че правителството е готово на разумен диалог, но очаква конструктивност от синдикатите. За успех на едни преговори са необходими две условия - добра воля и търпение, допълни той. Премиерът обясни, че още преди началото на стачката правителството е предложило цялостна програма за поетапно и значително изпреварващо увеличение на заплатите на учителите в сравнение с всички други сектори.

От своя страна, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева заяви, че преподавателите масово ще започнат да подават оставки. Досега преговорите не са стигнали доникъде, защото правителството в лицето на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев и на финансите - Пламен Орешарски се явиха със старата оферта, обявена от министър-председателя Сергей Станишев на 9 септември, коментира Такева.

darik.net

 


Сходни връзки

Продължават преговорите между Вълчев и синдикатите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди