изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:34 EEST
Кристияна Вълчева издава книга за делото в Либия    
Заложници

Българската медицинска сестра Кристияна Вълчев, която прекара осем години в либийски затвор издава книга за преживяното. "Запазих главата си вдигната" излиза на 8 октомври във Франция, след това ще бъде публикувана в България, Великобритания и Германия



В книгата си тя описва мъченията, на които е била подложена - "най-често с електричество". Аз бях единствената, която бе напълно разсъбличана и ми нанасяха токови удари по цялото тяло, пише Вълчева.

"Кадафи имаше нужда от живи заложници, обясни Кристияна Вълчева на пресконференция в Париж по повод предстоящото издаване на нейната книга "Запазих главата си вдигната", която излиза на 8 октомври. Осъдената в Либия българка медицинска сестра разказа, че с тази мисъл е запазила надеждата си през повече от осемте години, които прекара в затвора.

"Запазих главата си вдигната" скоро ще бъде публикувана в България, Великобритания и Германия, твърди издателят й "Oh Edition". Вълчева увери, че не знае нищо за евентуални компенсации, които Либия е получила за освобождаването на петте българки сестри и палестинският лекар Ашраф.

"Мисля, че винаги политическите режими са били повече или по-малко мръсни. Ако трябваше да вляза във всичките тези игри, щях да се почувствам омърсена", коментира тя.

Съпругата на д-р Здравко Георгиев потвърди, че няма намерение за подава жалба срещу Либия в съответствие с документ, който е подписала. "Обясниха ни, че този документ е крачка към нашето освобождаване", подчерта тя.

Петте български сестри и палестинският лекар, приел впоследствие българско гражданство бяха осъдени на смърт по обвинения, че са заразили със СПИН либийски деца в болница в Бенгази. Те бяха освободени на 24 юли, след като по-рано присъдата им бе заменена с доживотен затвор.

Сестрите се завърнаха в България на борда на френския президентски самолет, придружени от съпругата на президента Никола Саркози - Сесилия, и еврокомисаря за външната политика Бенита Фереро-Валднер.  bpost.bg

 


Сходни връзки

Кристияна Вълчева издава книга за делото в Либия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди