изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:25 EET
"НЕ СТЕ ВЕЧНИ", "КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ"    
ОбществоТова са само част от плакатите, с които живеещите в блок 1 по ул. "Калиакра" 54 отново протестираха пред областна управа

Пред нова дилема са изправени живеещите в бившето студентско общежитие - блок 1 по ул. "Калиакра", което все още е собственост на Медицинския университет във Варна. Майки и децата им издигнаха плакати с надписи "Не сте вечни", "Къде са ни парите", "Крадците да платят". Само месец и половина след като им бе спряна водата, живеещите сега са разбрали, че ще им бъде спрян токът, защото има неплатени сметки. "Сцената отново е същата. Предния път, собственикът на общежитието, в което живеят 80 семейства с 46 малки деца, Медицинския университет във Варна, бе изпратил писмо до "ВиК" да ни бъде спряна водата. Сега такова писмо има изпратено до "Е.ОН" и оттам ни залепиха заповед, че ще ни бъде спряно електрозахранването, заради задължения. Това не е така. Всички ние ежемесечно си събираме парите и ги даваме на управителя на общежитието, който трябва да ги внесе в касите на дружествата. Платили сме си тока, но парите не са внесени в касата на "Е.ОН". Защо ще ни спират тока, ние сме изрядни, нека да платят крадците. Да си ги търсят от тях" - оплакаха се живеещи в блока пред журналисти.
До момента хората са си плащали тока, но в базата данни на "Е.ОН" виси задължение от 40 хил. лв. Собственикът - висшето учебно заведение е поискало с писмо да бъде спряно електрозахранването. С молба за съдействие живеещите се обърнаха към областната администрация. Представителна група начело с Даниела Иванова - председател на Инициативния им комитет, се срещна със зам.-областния управител д-р Евгения Георгиева и секретаря на областта Драгой Драгоев, които поеха ангажимента в понеделник да се срещнат с представители на "Е.ОН" и медицинския университет.
"Няма да допусна в Добрич семейства с малки деца да останат без ток или на улицата точно срещу зимата, категорично заяви д-р Георгиева". Георгиева увери, че дружеството е готово да преговаря и да предложи погасителен план за дължимите суми. Д-р Георгиева се ангажира да организира нова среща, за да бъде обсъдена погасителната схема. Тя заяви още, че областна администрация също ще заведе дело срещу виновните лица, невнесли сумите, както и ще извърши проверка  в Районна прокуратура Добрич и да разбере дали се работи  по жалба, подадена от живущите на ул. "Калиакра" №1, срещу ВМИ - Варна. В този документ хората искат да бъде извършена проверка за движението на  суми, които те са  събирали  за консумативи и са изплащали на администраторите на ВУЗ но не са били внасяни по сметка на "ВиК" и  "Е.ОN България".
На срещата присъства и представител на  областна служба  "Социално подпомагане". Д-р Георгиева помоли да бъде организиран екип от социални работници, който на място да се запознае със социалния статус на семействата, живеещи на ул. "Калиакра" №1, за да бъде търсено решение на проблема на тези хора  в дългосрочен план. 
 


Сходни връзки

"НЕ СТЕ ВЕЧНИ", "КЪДЕ СА НИ ПАРИТЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди