изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:30 EEST
КРАСИМИР КРЪСТЕВ ЗАРАДВА С ПОДАРЪЦИ ДЕЦАТА ОТ ЦДГ "ДОРА ГАБЕ"    
ПолитикаПовишаването на безработицата през зимния период води до намаляване броя на децата в детската градина, тъй като за родителите е по-изгодно да ги гледат у дома.

 Тази промяна в средата донякъде спира образователните им занимания. Това заяви директорът на ЦДГ "Дора Габе" в Шабла Митка Казанлийска при посещението на кандидата за кмет на общината на ГЕРБ Красимир Кръстев. Той бе придружен от кандидатите за общински съветници на партията Живко Спасов и Стефан Иванов.
В детското заведение се обгрижват близо 100 деца, разделени в 6 групи, за тях се грижат 24-ма служители. 14 от тях компетентни педагози. С малчуганите работят и музикален специалист и танцов хореограф. Пред Красимир Кръстев Казанлийска изтъкна нуждата от решаване на няколко проблема. Радиаторите от отоплителната система на градината са остарели и е необходима подмяната им. Техническа проверка е показала, че поради амортизацията използването им е възможно за още не повече от 2 години. "Остарели са и материалните ни пособия. Нуждаем се от нови образователни материали - скицници, книжки, акордеони, CD-устройства и др.", посочи още директорът.
Възпитаниците на детското заведение впечатлиха гостите с импровизиран рецитал. Репертоарът им включваше детски стихчета и песни. Те от своя страна ги зарадваха с многобройни подаръци. Освен играчки и конструктури децата получиха и така необходимите им материали за рисуване - скицници, книжки за оцветяване, албумчета, флумастри и маркери. По време на посещението, като учител по английски, Красимир Кръстев не успя да устои на изкушението и се опита да научи децата на кратко английско стихче. "Шабленските деца категорично трябва да бъдат приоритет в следващия управленски мандат. Общината трябва да вземе спешни мерки за запазването на това богатство, тъй като наблюдаваната миграция на младото поколение застрашава бъдещето й", констатира пред медиите след посещението си претендентът за кметския пост Красимир Кръстев. НДТ

 


Сходни връзки

КРАСИМИР КРЪСТЕВ ЗАРАДВА С ПОДАРЪЦИ ДЕЦАТА ОТ ЦДГ "ДОРА ГАБЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди