изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:24 EEST
ДАМС СТАРТИРА НОВА ПРОГРАМА "СПОРТ ЗА ДЕЦАТА В СВОБОДНОТО ВРЕМЕ”- 2008    
Спорт

Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/ стартира нова програма „Спорт за децата в свободното време”- 2008, информира Милен Петров, експерт на ДАМС за област Добрич.



Програмата ще разшири действието на програма „Ваканция и спорт”, за да може заниманията на учениците със спорт през 2008 г. да се реализират не само през ваканционните дни, а в свободното от учебни занимания време.

Основната цел на програмата е създаване на условия и възможности за участие на децата в спортни занимания през свободното им време, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност.

Партньори по реализиране на програмата са спортни организации, МОН, общински администрации, институции и организации, имащи отношение към спорта за деца и спорта за всички,  средствата за масова информация.                  

С новата програма ДАМС има желание да създаде мотивация в децата за системно практикуване на физически упражнения и спорт, подобряване на тяхната физическата дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време и превенция срещу негативните явления в обществото,  преодоляване на изолацията и социална интеграция чрез практикуване на спорт от деца с увреждания и в неравностойно положение, разширяване на достъпа на децата до качествени услуги в областта на спорта и още по-ефективно ползване на спортните обекти и съоръжения.

В териториален аспект програмата ще обхваща цялата страна, а във времеви - ежегодно в рамките на календарната година.

Обхватът на спортните занимания във времеви аспект включва провеждане на минимум 40 и не повече от 120 спортни занимания по вид спорт, разпределени по 2 броя седмично, а през ваканционните дни - до 4 броя седмично.

Изискванията за продължителността на спортното занимание е един астрономически час, като броят на занимаващите се деца в една група трябва да е съобразен със спецификата за практикуване на съответния вид спорт.

Кандидатстването с проекти по програмата се извършва ежегодно до 15 октомври на предходната календарна година, а за 2008 г. до 10 декември 2007г., а графика на заниманията за 2008 г. трябва да започне от 10.03.2008 г.

Проектите за област Добрич се подават при главен експерт на ДАМС Милен Петров. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ДАМС СТАРТИРА НОВА ПРОГРАМА "СПОРТ ЗА ДЕЦАТА В СВОБОДНОТО ВРЕМЕ”- 2008 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди