изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:56 EEST
НАРОДЪТ НЕ ВЯРВА НА "СОЦИАЛНОТО" ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП-НДСВ-ДПС    
Коментари

Вярвате ли в социалната политика на БСП-ДПС-НДСВ? Да - 6,42%. Не - 91,03%. Не ме интересува - 2,55%.

От 10 юли 2006 г. до 11 октомври 2007 г. ndtnews.hopto.org - електронно издание на областния всекидневник "Нова добруджанска трибуна" /най-посещаваният сайт от Добричка област/ проведе анкета сред своите читатели. Темата на допитването бе формулирана във въпроса: "Вярвате ли в социалната политика на БСП-ДПС-НДСВ?



Желанието ни бе резултатите да публикуваме в печатното издание, когато отговорите на въпроса достигнат 1501, но вчерашните събития - митингът на 75 000 протестиращи пред Народното събрание, ни подтикна да дадем гласност на анкетата.
Оказа се, че едва 2.55% от отговорите потвърждават безразличие към определилото се като социално правителство на тройната коалиция: БСП - Сергей Станишев, НДСВ - Симеон Сакскобургготски, ДПС - Ахмед Доган. Сред отговорилите има и хора, които живеят и работят в чужбина.
Доволните от социалната политика на социалистите, царистите и доганистите са 6.42%. Малкият процент подсказва, че с ДА са отговорили хора от облагодетелстващите се кръгове на управляващите или заемащи високо платени постове в административния апарат. Убеден съм, че сред тях са и безпартийни люде от едрия бизнес, които печелят много добри пари от управлението на тройната коалиция. Най-вероятно тук са отговорите и на депутатски семейства или на близки до тях близалки. Възможно е да има и отговори на твърдоглави партийци, които да живеят в нищета, но да са доволни, защото управляват техните идоли - Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган.
Мнозинството отговори обаче са отрицателни. Техният процент е 91.03. Толкова изразителен, колкото е и общото мнение на мнозинството българи - наемни работници, собственици на малки и средни фирми, дребни частни производители, хора, пострадали от политическите поръчки на местни лидери на БСП, НДСВ и ДПС да сриват бизнеса, който не им се отчита финансово или има други политически виждания или дори етническа принадлежност, определена като мнозинство в малцинството. Периодът между тези дати е характерен с растящата инфлация, размерите на която се скрива от управляващите. Големите скокове на цените, някои дори за ден, подсказаха, че правителството или е изтървало нещата от контрол, или е безсилно да упражнява контрол, или, което е и най-вероятно, има лична и поименна изгода парите на мнозинството българи да се съсредоточават в тесен кръг от хора, близки до троицата - Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски, Ахмед Доган. Икономическа несигурност, унижение от управляващите икономически групировки, невъзможност мнозинството българи да се справят с издръжката на дома си определя този отрицателен вот. Хората постепенно излизат от психиката на обикновения човек, живеещ в обстановката на партия-държава, започват да споделят, макар и анонимно, оценки на "социалното" управление на БСП-НДСВ-ДПС.
В коментарите, например, пише: "Нека някой да каже едно хубаво нещо, което е направило това триглаво правителство." Имам чувството, че коментиралият го оприличава с триглав змей. А може най-точен е друг читател: "По-скоро тя е антисоциална!"
Бих добавил - тя е социална само в навечерието на изборите, когато срутващото се доверие към БСП-НДСВ-ДПС управляващите се надяват да вдигнат с отдавна изядени увеличения на пенсии и чрез противопоставяне на учители срещу пенсионери и родители.
В една западноевропейска държава това управление отдавна щеше да бъде изметено. В България такова управление си позволява да бъде цинично и да твори небивалици колко по-добре живее народът, отколкото преди да се е настанило на държавната ясла.
Искаше ми се да напиша повече думи. Мисля, че това в момента е ненужно, защото продължението на написаното допълват ненаписаните думи на тези 91.03 процента, казали НЕ на "социалното" правителство на троицата: Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган.

Димитър ДУКОВ

 


Сходни връзки

НАРОДЪТ НЕ ВЯРВА НА "СОЦИАЛНОТО" ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП-НДСВ-ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди