изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:07 EEST
Стачката на учителите продължава    
ОбразованиеСтачката на учителите продължава. В понеделник, вторник и сряда отново ще има протести на площад “Независимост” в София, а в четвъртък протестът отново ще бъде национален. Това заяви пред хилядите учители лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Такева призова колегите си да не се поддават на манипулации и в понеделник да не се връщат в класните стаи. Тайният план на правителството да смачка стачката е неуспешен и управляващите трябва да го разберат, заяви тя.

Такева добави, че няма политическо решение на тройната коалиция как да реши проблема и заради това отново призовава лидерите на управляващата коалиция да дадат политически мандат за увеличаване на процента от брутния вътрешен продукт за образование. В проектобюджета за 2008 г. този процент дори е намален, заяви Такева и това беше посрещнато с викове “Оставка”.

Комендантът на митинга Николай Радулов призова учителите да не се поддават на манипулации от страна на училищните директори, които ги убеждават в понеделник да подновят учебния процес. Настояваме началната учителска заплата, която в момента е 289 лева, да стане 600 лева, каза говорителят на стачния комитет Николай Николов. Нямаме нищо против диференцирано заплащане, нищо против реформа на образованието, но ще продължим да искаме увеличаване на заплатите, което е основното за нас, добави той.

На митинга се появи и депутатът от ОДС Яне Янев, който информира протестиращите, че опозицията е дала ултиматум на управляващите до 48 часа да решат проблема с исканията на учителите. В противен случай в понеделник ще внесат вот на недоверие срещу кабинета. /БГНЕС
 


Сходни връзки

Стачката на учителите продължава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди