изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:28 EEST
ЕВРОДЕПУТАТ БИЛЯНА РАЕВА ОТКРИВА СВОЙ ОФИС В ДОБРИЧ    
ПолитикаНай-късно до месец свой офис в Добрич ще открие евродепутатът от НДСВ Биляна Раева. Това съобщи самата тя по време на визитата си в събота в нашия град. Б. Раева посети Добрич по покана на кандидата за кмет Енчо Малев, издигнат от коалиция "Обединена десница за Добрич".

Двамата се срещнаха с преподавали и студенти в Добрич. Пред аудиторията Раева разясни, че в офиса, който ще бъде открит в града представители на бизнеса, неправителствени организации и граждани ще могат да получават подробна информация за Оперативните програми, как да подготвят проекти по тях и да кандидатстват за финансиране и да бъдат одобрени.  Веднъж месечно офисът ще организира и информационен ден по определена програма, допълни още евродепутатката. Самата идея за разкриването на такъв фронт-офис бе лансирана първоначално от кандидат-кмета Енчо Малев, който пред аудиторията обяви, че има намерение да разкрие офис на Добрич в столицата, за да има "топла" връзка с министерства и посолства и така бизнесът и неправителствените организации, кандидатстващи по оперативните програми да бъдат максимално улеснени при подготовката и информацията относно проектите, които представят за одобрение и финансиране.
Б. Раева разясни още, че в момента три са оперативните програми, по които може да се кандидатства с проекти, като по две от тях вече е подписан меморандума - оперативна програма "Човешки ресурси" и "Административен капацитет". Евродепутатката допълни, че меморандумът по третата програма - "Конкурентноспособност", предстои да бъде подписан през ноември. Тя припомни, че до момента едва 40 % от средствата по програмите ИСПА и ФАР са усвоени и изрази надеждата, че това няма да се случи с оперативните програми. Раева допълни още, че правилата и изискванията, на които трябва да отговарят проектите са изготвени изцяло от български специалисти, сред които е и самата тя. "Заедно с колегите се постарахме условията да са максимално облекчени и българските граждани да могат да ги изпълнят" - каза още Б. Раева.
Платена публикация
 


Сходни връзки

ЕВРОДЕПУТАТ БИЛЯНА РАЕВА ОТКРИВА СВОЙ ОФИС В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди