изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:46 EET
Брюксел ни плаши с глоби за Натура и спешния 112    
Европейски съюз
Европейската комисия възнамерява да започне официална процедура срещу България заради Натура 2000.


Според български дипломати страната ни е застрашена и от други подобни процедури. Заради неизпълнение на ангажиментите по програма Натура 2000, Европейската комисия възнамерява да започне официална процедура срещу България, която може да стигне до Европейския съд. Това каза за БНР източник от комисията, като добави, че очаква решението да бъде взето в сряда, съобщи БГНЕС.
Миналата седмица кабинетът добави още 27 зони към европейската екологична мрежа.
Междувременно наши дипломати съобщиха, че екомрежата Натура 2000 не е единствената, за която България е застрашена от официална процедура в близко бъдеще. Te допуснаха такива да започнат и заради невъведения още единен телефонен номер за спешно повиквания 112, заради закъснения с биометричните данни на гражданите и пропуски в закона за нотариусите. Спешни мерки трябва да бъдат взети и за боклука на София, добавя в. "Дневник".
По всички проблемни области България ще получи предупредително писмо, което ще информира правителството, че ако проблемът не бъде решен незабавно, на страната ще бъдат наложени сериозни глоби. Срокът, който Брюксел поставя, е два месеца от получаване на писмото. Ако в този период не бъдат взети необходимите мерки, Еврокомисията в рамките на още два месеца ще започне производство срещу България и ще уведоми за това Съда на европейските общности в Люксембург.
"Става дума за регулярна процедура на ЕК. Комисията ще разгледа и ще се произнесе по около 1600 случаи срещу всички държави членки, като конкретно за България това са 28 случая, от които ще останат 6", каза посочи министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова пред bTV.
България предоставила доказателства за премахването на останалите 22 случая. Според Грънчарова най-сериозен е проблемът с изграждането на единния телефон, тъй като изисква по-голям финансов ресурс, както и биометрията. Санкциите са единствено и само финансови, като нашата надежда е, че до такива санкции няма да се стигне, посочи Грънчарова.
dir.bg
 


Сходни връзки

Брюксел ни плаши с глоби за Натура и спешния 112 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди