изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:50 EEST
ОТДЕЛ ЗА РАБОТА ПО ЕВРОПРОЕКТИ ЩЕ ИЗГРАДИ НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ    
ПолитикаВ конферентната зала на хотел "Мистрал" се проведе първата по рода си в Балчик кръгла маса на жените, заемащи мениджърски позиции в града.

Срещата беше организирана по инициатива на независимия кандидат за кмет Николай Ангелов, подкрепен от БСП, ГЕРБ, НДСВ. "До всеки успял мъж стои по една силна жена. Жените на Балчик са не само красиви, те са доказали, че са силни и можещи, затова сме се събрали днес. Възможностите, които се дават от ЕС, са много, нека да бъдем инициативни" - така откри срещата Николай Ангелов. На кръглата маса "Жените в управлението - европейски перспективи" бяха засегнати теми, свързани с новите възможности за финансиране по структурните фондове на ЕС. Презентация на тема "Структурните фондове - теория и практика" направи пред присъстващите дами Михаела Райкова от Балкански център за консултации. След лекционната част дамите имаха възможност да зададат многобройните си въпроси към софийската консултантка, към кандидата за кмет на Балчик и към Сияна Фудулова - народен представител от БСП.
Дамите бяха категорични, че идеи и кураж не им липсват "Непреодолими трудности срещаме обаче, когато трябва да търсим съдействието на общината. В общинската администрация няма хора, които да имат знанията, връзките и опита да ни консултират по тези въпроси. Работим много трудно със сегашната управа или изобщо не работим. Те могат да откажат всеки от идеите му" - това бяха само част от коментарите на присъстващите.
В отговор Сияна Фудулова заяви: "Факт е, че община Балчик има само два спечелени проекта за последните дванадесет години. Единият от тях вече е спрян за лошо изпълнение, а вторият беше стартиран преди дни предизборно". Николай Ангелов беше категоричен, че при избирането си ще направи пълна реформа в общинската администрация. "Там трябва да ви посрещат млади, експедитивни и можещи хора. Те трябва да са жители на нашата община, перспективни и работещи, това трябва да са нашите деца, които сега напускат града ни, за да търсят възможности за реализация другаде. От нас зависи да успеем да ги върнем", заяви Николай Ангелов.
Независимият кандидат за кмет пое ангажимент да създаде отдел "Европейски проекти - информационно обслужване", във който да заработят млади хора с висше образование и чужди езици, които за сметка на общината да преминат специално обучение по въпросите, свързани с европейските фондове. Присъстващите дами окачествиха кръглата маса като изключително полезна, пожелаха успех на независимия кандидат и го увериха, че ще потърсят обещаното от него веднага след избирането му.

Предизборен щаб на Николай Ангелов

 


Сходни връзки

ОТДЕЛ ЗА РАБОТА ПО ЕВРОПРОЕКТИ ЩЕ ИЗГРАДИ НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди