изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:26 EEST
Зимата тази година ще е по-студена от миналогодишната    
ВреметоСпоред метеоролозите тази година зимата ще бъде по-студена, отколкото миналата година и се очаква да започне по-рано. Очакванията са декември месец да бъде относително студен.

Генералният директор на Националния институт по метеорология и хидрология на БАН (НИМХ) ст.н.с.д-р инж. Константин Цанков каза за БТА, че тази зима ще е по-студена от миналогодишната, но по-топла от средното за период от двадесет години.

Според прогнози на института, зимата може да започне рано. Месец декември се очаква да е студен и снежен месец, а януари и февруари - по-меки и сухи. Очакванията са декември да бъде относително студен или със средни месечни температури близки до нормалните. Месечните количества валеж ще са близки до нормата.

На 16 октомври сняг не се очаква, а температурите ще започнат постепенно да се повишават. Сняг може да има само по високите части на планините, защото температурата на височина 1000 метра е стигнала два градуса днес.

Тази прогноза се основава на официалната прогноза на индекса NAO на Британската метеорологична служба в края на септември 2007 г. Актуализация на прогнозата за зимата ще има през ноември непосредствено преди началото на сезона.

bpost.bg

 


Сходни връзки

Зимата тази година ще е по-студена от миналогодишната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди