изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:28 EET
БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ ВЕЧЕ ПОДАВАТ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗБОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ    
НовиниОколо 700 молби за удължаване на престоя в Турция са били подадени от български изселници в Истанбул

Инстанбул. Около 700 молби за удължаване на престоя в Турция са били подадени от български изселници в паспортната служба за чужденци в Истанбул, предаде БНР. Смята се, че така се осигурява възможността им да отидат да гласуват на местните избори в България.
От вчера дълги опашки са се образували пред гишетата на паспортната служба за чужденци и в Дирекцията по сигурността в Истанбул от български изселници с просрочен срок на местопребиваване в Турция. Опашките са за подаване на молби за удължаване на престоя еднократно за шест месеца. С това се дава възможност на желаещите изселници на българите, които пребивават в Турция, но са просрочили срока за връщане да отидат в България да гласуват на местните избори на 28 октомври без да бъдат глобявани и да останат още шест месеца в Турция. Високотиражният турски вестник “Сабах” съобщи днес, че по данни на истанбулската паспортна служба вчера са били подадени 700 молби, за да поеме молбите работното време на паспортната служба за чужденци е било удължено до 24 часа. Твърди се, че около 5 000 български граждани пребивават в Турция с нередовни документи.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ ВЕЧЕ ПОДАВАТ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗБОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди