изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:20 EEST
Работни групи на синдикати и правителство ще оформят текстовете за стачно споразумение    
ОбразованиеСофия. На срещата в Министерство на образованието и науката днес са били формирани две работни групи. Това заяви лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева, след 4-часови разговори между синдикати и представители на правителството,

предаде репортер на Агенция “Фокус” Такева уточни, че едната работна група ще работи по разчетите, които са за 20% увеличение на средната брутна работна заплата на заетите в средното образование от 1 октомври тази година. Другите разчети, по които ще работи тази група са затова средната брутна работна заплата да достигне до юли 2008 650 лева.
Другата работна група работи по текстове, които са свързани са децентрализацията на финансовите средства, както и по текстове, свързани с политики, водещи до създаването на добри условия за работа в училищата и детските градини. Двете групи ще работят до края на днешния работен ден.
Такева обяви, че утре в 10.00 часа отново ще се съберат на разговори в МОН, заедно с представители на КНСБ и КТ “Подкрепа”, за да видят дали тези текстове, които днес ще бъдат оформени се приемат и от двете страни.
Янка Такева подчерта, че споразумение с правителството няма да бъде подписано докато не стане достояние на всички учители. Стачката продължава, подчерта Такева и допълни, че в четвъртък от 11.00 часа ще се проведе втори национален митинг на площад “Независимост”.
Крум Крумов, от синдикат Образование към КТ “Подкрепа” посочи от своя страна, че по-късно днес министър Даниел Вълчев ще има среща с премиера Сергей Станишев, на която да го уведоми за днешните решения. Крумов уточни, че не става въпрос само за децентрализация, но за дерегулация на стандарт за издръжка на един ученик. По думите му финансите, които участват в работните групи заявяват, че твърдо в Закона за бюджета ш има текст, който да не позволява пренасочване на парите за образование към други дейности.според Такева има известно сближаване на позициите.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

Работни групи на синдикати и правителство ще оформят текстовете за стачно споразумение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди