изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:50 EEST
Десетте най-евтини туристически дестинации    
ТуризъмЧесто четем статии за най-луксозните хотели или за скъпи почивки на частни острови. На журналистите от "MSN Travel" обаче им е писнало от снобарски курорти и са решили да изготвят една малко по-различна класация - на най-евтините туристически дестинации.

В момента подобни класации имат голям успех сред американците, тъй като при продължаващото поевтиняване на долара, все повече от тях са неприятно изненадани от това, че почивките им в Европа вече излизат доста по-скъпо отколкото някога. Те се оплакват, че вече дори и в Източна Европа няма такива "далавери", както преди.

И така, средностатистическият американец реши да потърси почивка на по-добра цена в Югоизточна Азия, Африка и Латинска Америка. Там не само е по-евтино, но и се предлагат редица екзотични забавления, много различни от това, на което по принцип сме свикнали.

Лаос

Повечето държави в Югоизточна Азия са доста евтини, а Лаос е може би най-доброто съчетание между приятно прекарване и евтини цени.

Понеже туризмът все още не е много разпространен в страната, местните хора не гледат на чужденците като на "източник на пари" и са много гостоприемни и добронамерени.

Можете да си намерите нощувки за по-малко от 20 долара на вечер, а заведенията по главните улици предлагат френски и местни специалитети на просто абсурдни цени.

Бали

Бали изкушава туристите с прелестни плажове, кратери на вулкани и оризови полета. Островът е далеч от размириците, които раздират някои части на Индонезия.

Впечатлява с безброй индуски храмове и светини. Дори и в най-нискобюджетните хотели, където нощувката е между 10 и 20 долара, стаите са красиви, а мебелите украсени с красива дърворезба. Между 10 -20 долара е и цената на бунгало на плажа.

Виетнам

След десетилетия на войни Виетнам най-после е спокоен. Днес икономиката на страната се възстановява, а броят на чуждите туристи расте.

В шумните и живописни градове Ханой и Хо Ши Мин, можете да преспите на по-непретенциозно място за няколко долара на вечер, а срещу 30 долара ще си наемете хотелска стая с климатик и топла вода. На което и пазар да отидете, само срещу един долар ще получите топло ядене и студена бира.

Индия

В Индия може да се намери нощувка за по-малко от 20 долара на вечер. Нормална хотелска стая с известни удобства и добра храна струва 40 - 50 долара. В страната има доста забележителности - красивият град Делхи, Тадж Махал, палатите и крепостите на Раджастан, можете дори да отидете на сафари с камили през нощта.

Замбия

Повечето хора свързват словосъчетанието "на сафари в Африка" със сметка от хиляди долари, платена на американски туроператор. Но е напълно възможно да си организирате сами сафари, след като вече сте пристигнали в Замбия.

В страната се намира и другата най-голяма атракция на Африка - водопадът Виктория. До него има къмпинг за 5 долара на вечер, може да се наеме и колиба срещу 40 - 50 долара, които включват и храна.

Тунис

Тунис е една модерна страна с красиви джамии и пустинни пейзажи. Навсякъде изобилства с пазарчета, на които се предлагат разноцветни килими, съдове и всякакви красиви предмети на бита на смешни цени.

Можете да разгледате древния град Картаген и римските развалини, а след като се насладите на архитектурните паметници, да си починете на някой средиземноморски плаж. Нощувка в семпла стая в туристическо общежитие струва 15 долара, а за 50 може да се наеме стая в хотел с всички удобства плюс храна.

Хондурас

Хондурас привлича с горите, където могат да се видят маймуни ревач и всякакви разноцветни птици. Организират се разходки с лодки, посещения на руини на Маите и др. Бей Айлъндс са прочути с условията си за гмуркане и всякакви водолазни спортове.

Една обилна вечеря струва около 8 долара, а стая в приличен хотел - 25 долара. Ако нямате нищо против да спите на хамак, може да ви излезе и по-евтино.

Гватемала

В Гватемала може да се научи много за древната култура на Маите. Най-привлекателен за туристите определено е Тикал - руините на голям Майски град.
Навсякъде в страната има бунгала или малки семейни хотелчета, където може да се пренощува за 20-30 долара на вечер.

Перу

В Перу може да пренощувате в нискобюджетен хотел за 25 долара или в средно добър за 50 долара. Най-голямата забележителност е Мачу Пикчу, но и екскурзиите до по-малко известните руини до града си струват. Предлагат се и много живописни разходки по реките.


Буенос Айрес, Аржентина

В този град ще видите огромни булеварди с клубове където се танцува танго на всяка крачка. Вечерята струва около 10 долара, легло в туристическо общежитие е 9 долара, а в приличен хотел 40-50 долара.

Курортът Мар дел Плата е легендарен с нощния си живот. Препоръчваме да отидете до глечерите на Патагония или да видите пингвините в Пунта Томбо.

profit.bg

 


Сходни връзки

Десетте най-евтини туристически дестинации | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Десетте най-евтини туристически дестинации
Автор: Anonymous да 2007-11-13 @ 01:12 EET

zdraveite !

Mojem  da predlojim Malta - za mesecite ot Noemvri do Mart, a i 4esto pres April ( nqkoi hoteli) koito predlagame kato evtino nastanqvane. No NE - evtini4ko -tuk stava duma za specialni essenno zimno i proletni promocii:

 1. primer : 4**** -hotel lux - super centarlno razpolojen - 28 evro na den 4ovek v dvoina staq sus zakuska !

2.primer: 3*** - otnovo sus super mestopolojenie - ot 12 do 15 evro na den - su6tite usloviq kakto po-gore

ima i drugi predlojeniq, no se svurjete s nas za pov4e podrobnosti ( mariana@onvol.net)

ili zapovqdaite v saita ni: www.welcome-to-malta.com

Pozdravi

Upravitelite na MARIANNA CO.LTD / Tourism & Travel to Malta


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди